Cer senin, soare arzator, zapada proaspata pe partie. Asa a inceput a patra zi din tabara de bloggeri #Auskia, cantonata pentru cateva zile in Sölden (Tirol). Pentru ca de abia in ziua urmatoare urma sa incep cursurile de ski, am avut un program separat fata de restul grupului. Asa ca am luat telegondola si am urcat pana la cota +3048 m (varful Gaislachkogl) pentru a-mi completa micul dejun…
… cu o cafea espresso si un pahar de Ruinart la restaurantul Ice Q. Pentru ca altfel chiar nu puteam face fata zilei. Si nici peisajelor care mi se desfasurau in fata ochilor…
Punctul culminant al zilei a fost atelierul culinar de Kaiserschmarrn de la cabana Gampe Thaya, condus de Jakob Prantl, proprietarul si bucatarul acestui amplasament cu o vechime de 300 de ani. Reteta completa o veti putea gasi la Cristina Mazilu pe chez.mazilique.ro care va va arata si cum se prepara. De mentionat ca pentru prepararea acestui desert, Jakob foloseste doar ingrediente de la producatorii locali, de pe o raza de maxim 80 km.
Cred ca am fi putut ramane la cabana Gampe Thaya cateva ore bune in care doar sa stam pe chezlonguri si sa sorbim dintr-o sticla de Cuvee Visan 2013 de la Gramma, pe care o adusesem de acasa.
P.S.
Mai jos puteti viziona al treilea episod al serialului #Auskia in care printre altele o puteti suprinde pe Mazilique cum intoarce tigaia cu Kaiserschmarrn.
#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.
Citeste Jurnal de #Auskia:
Ziua 1 | Ziua 2 | Ziua 3 | Ziua 5 | Ziua 6 | Ziua 7
Pingback: #Auskia – ziua 3: Ötztaler Käsespätzle, Germknödel si Aqua Dome | Printre Vinuri
Pingback: 7 vinuri albe si unul rosu de la Gramma @ Enoteca Millesime, Oradea | Printre Vinuri