Nu stiu altii cum sunt, dar de doua zile de cand sunt in Austria cu oamenii din gasca #Auskia parca-mi amintesc tot mai multe din cuvintele invatate la cursul de germana de anul trecut. Totul a inceput la micul dejun (Frühstück): paine (Brot), branza (Käse), sunca (Speck), unt (Butter), ou (Ei), apa (Wasser), lapte (Milch), cafea (Kaffee). Danke Herr Musik! Cred ca pana la finalul excursiei as putea comanda mancare intr-un restaurant, fara sa risc sa ma fac de rusine (ca in urma cu cativa ani cand am confundat Jäger cu Hirsch). Dar iata cum au decurs lucrurile in a doua zi petrecuta in Tirol.
Programul e nemtesc, chiar daca noi suntem in Austria. Trezirea la ora 7.00, micul dejun de la 8.00 la 8.30. Plecarea de la Hotel Tyrol spre baza partiei la ora 9.00. Desi nu-mi mai pusesem vreodata boots de snowboard in picioare pana acum, mi-am zis ca daca tot sunt aici si avem niste instructori cu noi, nu trebuie sa ratez ocazia de a invata sa ma dau cu placa. Doar ca traseul propus nu era chiar unul pentru incepatorii care de abia acum invata sa faca “frunza”. Asa ca am amanat initierea si introducerea in condusul placii de snowboard pentru cateva zile mai incolo. In consecinta am luat la rand mai multe tele-cabine si tele-gondole si m-am plimbat de-a latul si de-a lungul statiunilor Obergurgl si Hochgurgl.
Pana pe la ora 12.30 cand am ajuns la restaurantul Hohe Mut Alm, situat la cota +2670 m. Unde dupa “maxim jumatate de ora – patru zeci si cinci de minute” a aparut si restul gastii #Auskia care se dadusera pe aproape 10 km de partie. A fost foarte greu sa ne decidem daca vom lua pranzul pe terasa…
de unde se putea admira aceasta priveliste …
… sau sa ne mutam in interior unde era cald si bine si ne puteam incarca smartphone-urile, in timp ce postam pe instagram, twitter si dadeam share pe facebook.
Din multitudinea de bunataturi din meniu, pentru masa de pranz ne-am ales cu:
1. In primul rand un pahar din vinul casei (pe care-l banuiesc a fi un Sauvingon Blanc): fresh & frutty + ceva note vegetale, cu aciditate sprintara, fructuoasa si care se termina intr-o nota usor amaruie, placuta. Exact de ce aveam nevoie.
2. La felul principal o portie de Zwiebelrostbraten. Adica o friptura de vita cu ceapa caramelizata si cartofi copti in tigaie. Mancarea duminicala a tirolezilor. Indeajuns de satioasa incat sa mai parcurgi cativa km de partie.
3. Iar la desert un Kaiserschmarrn. Adica o clatita pufoasa, usor caramelizata, facuta ferfelita si servita cu piure de mere si gem de prune. Daca sunteti in Austria si vedeti vreodata asa ceva in meniu la capitolul deserturi, nu ezitati sa o comandati. Eu cu siguranta am sa mai repet experienta unui Kaiserschmarrn in aceasta vacanta.
De la restaurant, pe partie, iar de acolo inapoi la Hotel Tyrol, nu inainte de a face o mica oprire la Spar. O sa vedeti in zilele urmatoare de ce. Pentru ca hotelul e dotat cu sauna mi-am zis sa profit de aceasta facilitate, asa ca m-am bagat la o baie de aburi si o sauna finlandeza…
#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.
Citeste Jurnal de #Auskia:
Ziua 1 | Ziua 3 | Ziua 4 | Ziua 5 | Ziua 6 | Ziua 7
Pingback: Doamnă Christina Ruhfass, cum de aţi putut da #Auskia pe mâna unor astfel de bloggeri? - Chinezu
Pingback: #Auskia – ziua 6: Tschangelair Alm | Printre Vinuri
Pingback: #Auskia – ziua 3: Ötztaler Käsespätzle, Germknödel si Aqua Dome | Printre Vinuri
Pingback: #Auskia – ziua 1: Bauernpfanne | Printre Vinuri
Pingback: #Auskia – ziua 7: Grüner Veltliner, Zweigelt si Blaufränkisch | Printre Vinuri