Arhiva July 2013

Mic tratat despre cum functioneaza industria vinului (II)

Mic tratat despre cum functioneaza industria vinului (II)

In aceasta a doua parte a “micului tratat” despre cum functioneaza industria vinului, vi-i prezint pe cei mai importanti “co-producatori” din industrie. Dupa cum veti observa, materialele si produsele pe care acesti “co-producatori” le furnizeaza producatorilor de vin si negociantilor sunt rezultatul dezvoltarii altor domenii, partial stimulate de industria vinului, dar de care aceasta beneficiaza pentru cresterea calitatii vinurilor.

Citeşte mai departe →

Mic tratat despre cum functioneaza industria vinului (I)

Mic tratat despre cum functioneaza industria vinului (I)

In spatele povestilor frumoase care se rostesc la inceputul prezentarilor si degustarilor de vin, sau pe care le puteti pe site-urile si in revistele de specialitate se afla o intreaga industrie care produce, vinde si cumpara. Si nu e vorba doar de vin, se tranzactioneaza o gramada de alte bunuri si servicii. Desigur nu toata lumea striga in gura mare ce are de vanzare, dar mi se pare interesant modul in care toti cei implicati in aceasta industrie interactioneaza intre ei si cum ajung sa depinda unii de alti. In prima parte a acestui “mic tratat” vi-i prezint pe principalii “jucatori”.

Citeşte mai departe →

Bloggerii de vin, o specie aparte

Bloggerii de vin, o specie aparte

Pentru ca inca nu m-am hotarat cand si daca o sa mai public pe blog notele de degustare ale vinurilor pe care le-am incercat in ultimele 3 luni si pentru ca mare parte din cititori sunt de-a casei (adica bloggeri, producatori si negustori de vinuri) o sa imi continui defularile si o sa va spun ce cred eu despre bloggingul de vin.

Au despicat firul in patru si au facut teoria chibritului despre acest subiect deja George si Dan de mai multe ori, Cosmin si Nicusor au abordat subiectul in cadrul Zilele Vinul.Ro, iar Mona si-a spus partea ei cu ceva vreme in urma. Asa ca n-o sa reiau partea cu cine suntem, care este rolul nostru in industria de vin si ce ne motiveaza pe unii dintre noi sa scriem. In schimb o sa va spun ce lipseste din blogosfera de vin si ce ne diferentiaza de ceilalti bloggeri (culinari).

Citeşte mai departe →

In pauza…

Dupa cum bine ati observat, nu am mai scris mare lucru pe blog in ultima vreme. Nu, n-am renuntat definitiv la consumul si scrisul despre vin, insa am hotarat sa iau o pauza (in special de la scris) si sa analizez incotro se indreapta toata treaba asta. Asa ca, stand relaxat in fotoliu, cu ochii pironiti in tavan si nu in paharul cu vin, am inceput sa-mi pun tot felul de intrebari, la care am incercat sa gasesc un raspuns.

Citeşte mai departe →