#Auskia – ziua 5: Wirsthaus si Ice Q

Dupa ce timp de trei zile ii urmarisem pe colegii mei din grupul #Auskia cum coborau partiile albastre, rosii sau negre pe schiuri si pe placa, ajuns in cea de-a cincea zi petrecuta in Tirol nu am mai rezistat: mi-am pus claparii in picioare, am luat o pereche de schiuri in spate si alaturi de Richie, instructorul meu, am urcat pana la cota +2284 m (Giggijoch) unde am luat primele lectii de schi.

Pana la amiaza invatasem sa fac plugul, deci stiam cum sa ma opresc inainte sa intru in altii care schiau pe partie. Recompensa acestei realizari formidabile in domeniul sporturilor de iarna a constituit-o pranzul de la restaurantul Wirtshaus. Unde va recomand (daca as putea, v-as obliga!) sa incercati friptura de vita (gatita medium-rare) alaturi de un pahar de Zweigelt fructuos si suculent. A fost de departe cel mai bun fel principal pe care l-am mancat la un apres-ski in aceasta iarna in Austria.

beef-steak

Daca din varii motive aveti retineri in privinta fripturii de vita (desi nu vad de ce ati avea asa ceva) atunci the-best-next-thing-on-the-menu este friptura de purcelus, care merge bine cu un pahar de Blaufränkisch cu taninuri usor picante pe final.

suckling-pig

Desertul insa aveam sa-l luam in alta parte. Mult mai sus. La cota +3040 m. Adica la Ice Q Restaurant. Acolo unde cu o zi inainte imi bausem sampania de dimineata.

ice-q-restaurant

Si ce desert mai austriac puteam alege daca nu un Apfelstrudel cu sos de vanilie.

apfel-strudel-ice-q

Servit langa un pahar de Gruner Veltliner Zeiseneck 2013 de la R&A Pfaffl.

gruner-veltliner-pfaffl

Si de inca unul de sampanie Ruinart, pentru ca suntem #oamenisimpli si #faratrufie. Sau cel putin asa ne consideram pana cand am vazut unul din frigiderele de vinuri, care adapostea printre altele: Pingus, Chateau Margaux, Chateau Figeac, Chateau Cheval Blanc sau un La Tâche de la Romanee Conti. De altfel, mai jos puteti urmari reactia lui Cosmin Tudoran si a mea la vederea acestor banale sticle de vinuri…

In plus, restaurantul Ice Q mai adaposteste cateva lucruri de-a dreptul interesante, despre care va voi povesti in viitorul nu foarte indepartat. Va promit. Pe cuvant de #auskian!

#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.

 

Citeste Jurnal de #Auskia:

Ziua 1 | Ziua 2 | Ziua 3 | Ziua 4Ziua 6 | Ziua 7

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Pino 3000 | Printre Vinuri

  2. Pingback: 007 - S P E C T R E | Cosmin Tudoran - music&wine.

Adaugă un comentariu

*

*