#Auskia – ziua 6: Tschangelair Alm

Uitasem sa va spun ca in dup-amiaza celei de-a cincea zile petrecute in Tirol, alaturi de echipa de bloggeri #Auskia, ne-am schimbat locatia centrului de transmisii. Pentru urmatoarele doua zile urma sa abuzam de bunavointa, sauna si internetul celor de la Hotel Bergkranz din Mieders. Nu ne-ajunsese valea Otztal, doream sa testam partiile, restaurantele si nervii instructorilor de ski din valea Stubai. Ca d-asta ne-am facut bloggeri.

StubaiGlacier-Sport-Scheck

In fapt, pentru mine cea de-a sasea zi a insemnat o zi completa de “instructie” pe partiile de pe ghetarul Stubai (aka Stubai Glacier / Stubaier Gletscher), in care am exersat plugul si intoarcerile. Astfel mare parte din zi mi-am petrecut-o pe platoul de la cota +2600 (Gamsgarten) alaturi de noul meu instructor, un tip pe nume Michael, care si-a dat toata silinta in a-mi explica cum sa-mi pastrez pozitia corecta pe schiuri intr-o coborare, cum sa fac plugul intr-o pozitie cat mai relaxata si cum sa realizez o intoarcere. N-a fost usor, am cazut de cateva ori (nimic grav, nu am nici o vanataie) insa la sfarsitul zilei am simtit ca facusem un progres imens fata de ziua precedenta. Va spun drept ca ma uitam cu invidie la zecile de tanci austrieci care coborau partiile fara nici o problema, hlizindu-se la instructorii lor si ridicandu-se chicotind de fiecare data cand cadeau. Platoul Gamsgarten e prin definitie o zona dedicata familiilor cu copii: de la partii si pana la restaurante, toate stabilimentele ofera servicii adaptate pentru cei mici. Deja stiu pe cineva care va veni cu pustiul peste vreo 4-5 ani sa invete sa schieze aici. 😉

StubaiGlacier-BIG-Family-area

La intoarcerea de pe Stubaier Gletscher am facut un pic popas pentru a ne stampara setea cu una sau doua Weißbier (aka Weizen) la o veche cabana de munte, transformata intre timp intr-un soi de apres-ski: Tschangelair Alm. O afacere de familie, transmisa de la o generatie la alta, care practica o gospodarire proprie a resurselor de baza: oua, lapte, unt si branza. Sa va mai spun ca pastravul e pescuit din paraul ce trece prin fata cabanei?

stubaital-alm

stubaital-alm-tschangelair-alm-terrace

tschangelair-alm

tschangelair-alm-pastravarie

tschangelair-alm-pastravarie-detail

stubaital-alm-tschangelair-alm-interior

tschangelair-alm-grau-kase

#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.

 

Citeste Jurnal de #Auskia:

Ziua 1 | Ziua 2 | Ziua 3 | Ziua 4 | Ziua 5 | Ziua 7

Adaugă un comentariu

*

*