#Auskia – ziua 3: Ötztaler Käsespätzle, Germknödel si Aqua Dome

A treia zi de cantonament in Tirol cu echipa de super bloggeri fantastici #Auskia a debutat la inaltime. Mai exact la cota +3082 m, pe varful Wurmkogl, in conditii extreme de ninsoare si ceata. Panorama de 360 de grade a restaurantului Mountain Star, care ar fi trebuit sa imi incante privirea in timp ce imi savuram espresso-ul matinal, era de fapt un amplu fundal alb. Caruia am incercat sa-i adaug o pata de culoare cu un Aperol Spritz.

aperol-spritz-wurmkogl

Toate acestea in timp ce vizionam primul episod al serialului #Auskia, o co-productie romano-austriaca de mare angajament.

Iar acum sa va povestesc cu ne-am delectat la masa de pranz, servita la restaurantul Nederhutte. A fost de fapt un all-together: fiecare dintre noi si-a comandat altceva dupa care ne-am infipt furculitele curioase in farfuriile vecinilor de masa. Si n-are ce sa iasa rau cand ii ai vecini pe alde Cristina Mazilu si Cosmin Tudoran.

nederhutte

Inainte de toate am inceput desigur cu un pahar de Riesling – nas frumos de fructe dulci (caise si piersica) iar in gust am descoperit un corp bine proportionat, sustinut de o aciditate placuta, agreabila. La ce nebunie era pe terasa restaurantului n-am mai avut timp sa cer explicatii referitoare la producatorul si regiunea viticola din care provenea vinul. Daca intre timp aflu, am sa va dau de stire.

Dupa care a inceput desfasurarea de forte…

Ötztaler Käsespätzle
ötztaler-käsespätzle

Tiroler Gröstl
tiroler-gröstl

Germknödel
germknodel

Pranzul nu putea fi complet fara un pahar de schnaps cu pere, servit de insusi proprietarul restaurantului. Danke Herr Gamper!

gamper-schnaps

Dupa atata efort si truda, a fost imperios necesar sa ne relaxam. Si unde puteam sa mergem daca nu la Aqua Dome (unul dintre cele mai spectaculoase spa-uri ale Austriei, situat in localitatea Längenfeld), mai ales ca era in apropiere. Pana sa ajungem in bazinele suspendate cu apa calda si in saunele in care te trec toate transpiratiile, am participat la un tur ghidat in hotelul acestui complex balneo-climateric (adica wellness & spa). Cu toate ca fotografiile urmatoare nu vor reda atentia pentru detalii pe care au acordat-o arhitectii austrieci acestei constructii si nici calitatea materialelor locale (lemn, piatra si sticla) puse in opera, va spun sincer ca am vazut o “mica” bijuterie arhitectonica cu 200 de camere de cazare.

cristina-mazilu-aqua-dome-hotel

deluxe-suite

aqua-dome-restaurant

aqua-dome-spa

Legat de sauna, ceea ce e musai si neaparat sa incercati daca veniti la Aqua Dome e Sauna Canyon. E o experienta unica si merita sa rezistati pana la final.

P.S.

Intre timp a aparut si episodul al doilea al serialului #Auskia pe care va invit sa-l urmariti mai jos.

#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.

 

Citeste Jurnal de #Auskia:

Ziua 1 | Ziua 2Ziua 4 | Ziua 5 | Ziua 6 | Ziua 7

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: #Auskia – ziua 7: Grüner Veltliner, Zweigelt si Blaufränkisch | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*