VinCE 2013 – All in!

A mai ramas aproape o luna pana cand se va da startul celei de-a patra editii a VinCE 2013, ce se va desfasura la Corinthia Hotel din Budapesta. Daca pana acum nu v-ati hotarat la ce masterclass-uri sau workshop-uri sa va inscrieti ar fi bine sa o faceti cat de repede pentru ca locurile sunt pe terminate. Care sunt temele tuturor masterclassurilor, de la ce ora se vor desfasura si cat costa aflati in cele ce urmeaza.

Expozitia VinCE, in cadrul careia veti avea ocazia sa degustati peste 1000 de vinuri oferite de peste 160 de producatori se deschide vineri la ora 15.00. Biletul de intrare la expozitie costa 4000 de forinti (aprox. 60 lei), achizitionarea lui fiind oblgatorie pentru a participa la orice alt masterclass sau workshop.

Primul workshop al zilei de vineri se numeste Secret Champagne si incepe la ora 13.00. Pe parcursul a doua ore, participantii coordonati de György Márkus – un expert al vinurilor din regiunea Champagne, vor descoperi vinurile spumante produse de cooperativele din Champagne sau de casele cu bugete modeste pentru advertising. Biletul costa 2000 de forinti (aprox. 30 de lei).

vince-2013-grower-champagne

In continuare, cei interesati de o degustare inedita pot participa la workshopul Water Sommelier de la ora 15.30, condus de Arno Steguweit – primul sommelier din Europa specializat in ape minerale. Biletul costa 2000 de forinti (aprox. 30 de lei).

Expozitia se inchide la ora 19.00 insa evenimentele continua! Petrecerea de deschidere – Grand Opening Party incepe la ora 20.00, fiind invitati cei mai buni vinificatori ai Ungariei precum si prezentatorii masterclassurilor si workshopurilor din zilele urmatoare. Party people gather ’round! Biletul costa 8000 de forinti (aprox. 120 de lei).

 

Ziua de sambata se anunta a fi una extrem de aglomerata. Va trebui sa va hotarati la ce masterclassuri / workshopuri veti participa pentru ca de la aceeasi ora se desfasoara concomitent doua evenimente. Biletul de intrare la expozitie costa 8000 de forinti (aprox. 120 lei), achizitionarea lui fiind oblgatorie pentru a participa la orice alt masterclass sau workshop.

Daca nu ati exagerat la petrecerea din seara anterioara, la ora 9.30 va asteapta un masterclass ce are ca subiect una dintre cele mai cunoscute case din Champagne – Bollinger. Sunteti pregatiti sa va incepeti ziua cu sampania preferata a lui James Bond? Biletul costa 3000 de forinti (aprox. 45 de lei).

De la 11.30 aveti ocazia sa va intalniti cu 9 (!) Masters of Wine care va vor prezenta fiecare cate un vin, pe care ei il considera important dintr-un motiv sau altul, in cadrul masterclassului 9 wines, 9 lives, 9MW. Cei 9 MW sunt: Jane Masters, Julia Harding, Mai Tjemsland, Jo Ahearne, Angela Muir, Caroline Gilby, Andrew Howard, Tuomas Meriluoto, Ronn Wiegand. Biletul costa 3000 de forinti (aprox. 45 de lei).

… sau puteti sa participati la workshop-ul sustinut de Jamie Goode pe tema vinurilor Biodinamice. Ce implica metodele biodinamice si care sunt explicatiile stintifice pentru care ele functioneaza aflati de la cel mai bun blogger de vin in 2012. Biletul costa 2000 de forinti (aprox. 30 de lei).

vince-2013-biodynamic-jamie-goode

Incepand cu 13.30, Sandro Boscaini – sau Mister Amarone va invita sa descoperiti vinurile mari ale casei Masi in cadrul masterclassului Amarone, amore mio! Ca fapt divers, Boscaini are in grija domeniul viticol ce a apartinut poetului Dante Aligheri, de pe care se produc vinuri si azi. Biletul costa 3000 de forinti (aprox. 45 de lei).

Ca o alternativa de la aceeasi ora puteti sa va aprofundati cunostintele in ceea ce priveste impactul oxigenului asupra vinului in cadrul workshopului Closure Impact. Sustinut de Dr Paulo Lopes, profesor la Facultatea de Oenologie al Universitatii din Bordeaux atelierul va va da ocazia inedita de a incerca si recunoaste vinuri cu diverse defecte, cauzate de contactul vinului cu oxigenul. Biletul costa 2000 de forinti (aprox. 30 de lei).

Daca nu v-ati putut trezi sa ajungeti la masterclassul Bollinger de dimineata si sunteti un fan al bulelor, atunci nu trebuie sa ratati masterclassul de prosecco al casei Villa Sandi, sustinut de vinificatorul Stefano Gava incepand cu ora 15.30. Biletul costa 3000 de forinti (aprox. 45 de lei).

Dupa Amarone si Prosecco, suita vinurilor italiane va continua cu Barbaresco in cadrul unui masterclass dedicat producatorului care a modernizat vinificatia in Piedmont – Gaja. Cele mai bune vinuri ale cramei Gaja vor fi prezentate de catre Gaia – fiica lui Angelo Gaja incepand cu ora 17.30. Biletul costa 3000 de forinti (aprox. 45 de lei).

De la aceeasi ora, 17.30, cei care doresc sa descopere cele mai bune vinurile rosii ale Ungariei, o pot face in cadrul unui workshop dedicat podgoriei si producatorilor din Villany. Biletul costa 2000 de forinti (aprox. 30 de lei).

 

Rise & shine! E Duminica! Ziua incepe la ora 9.30 cu un masterclass al carui titlu e numai bun de pus pe pancartele vreunui miting: Make wine not war! Vinurile selectate pentru acest masterclass de catre Angela Muir MW, provin din tari aflate intr-o stare permanenta de conflict. Biletul costa 3000 de forinti (aprox. 45 de lei).

De la 11.30 e fixat un alt masterclass cu un alt Master of Wine: Julia Harding. Co-autoarea cartii Wine Grapes (alaturi de Jancis Robinson si Jose Vouillamoz) va prezenta o serie de vinuri obtinute din soiuri de struguri de care cel mai probabil nu ati mai auzit pana acum. Biletul costa 3000 de forinti (aprox. 45 de lei).

vince-2013-julia-harding-jose-vouillamoz-jancis-robinson-wine-grapes

Mai multe vinuri experiment sau One time wines se vor afla in centrul atentiei celor care vor participa la acest workshop sustinut de András Horkay, incepand cu ora 11.30. Biletul costa 2000 de forinti (aprox. 30 de lei).

In cadrul masterclassului David – Goliat, ce va incepe la ora 13.30, vor fi puse fata in fata vinuri ale unor producatori cunoscuti (Antinori, Cos d’Estournel etc.) cu vinuri produse de cramele mai mici din Ungaria, ale acelorasi producatori mari. Biletul costa 3000 de forinti (aprox. 45 de lei).

Cred ca majoritatea participantilor din Romania vor face tot posibilul sa fie prezenti la workshopul Feteasca and friends, sustinut de Caroline Gilby MW. O interesanta degustare de Feteasca alba, regala si neagra condusa de un Master of Wine care cunoaste destul de bine vinurile romanesti. Biletul costa 2000 de forinti (aprox. 30 de lei).

China se va transforma in curand dintr-un un consumator de vinuri premium intr-un producator de vinuri cu pretentii. Care e situatia economică, politică, culturală în China? Cum poti vinde vinuri in China? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care veți obtine răspunsuri in cadrul masterclassului What’s up China? sustinut de Ágnes Herczeg incepand cu ora 15.30.

In caz ca nu va intereseaza noua Lume Noua puteti opta pentru un workshop inedit ce va va prezenta detalii despre Licitatia din Burgundia unde se tranzactioneaza barrique-uri folosite dar si despre eventualitatea realizarii unui eveniment similar in Tokay. Laurent Gotti, autor al unei carti despre acest subiect va coordona workshopul. Biletul costa 2000 de forinti (aprox. 30 de lei).

Ziua de duminica se va incheia cu un masterclass gastronomic sustinut de Flying Culinary Circus – un crew de patru bucatari norvegieni, castigatori a doua medalii Bocuse d’Ore, cu experienta in bucatariile unor restaurante de top din Europa, America si Asia. La VinCE acestia vor pregati o cina cu trei feluri de mancare din care cu siguranta toata lumea va dori sa guste. Biletul costa 3000 de forinti (aprox. 45 de lei).

 

Acestea sunt masterclassurile si workshopurile anuntate pana acum de organizatorii VinCE 2013. In perioada urmatoare ma asptept sa mai apara detalii despre cel putin 4 noi workshopuri. Mai jos veti gasi programul celor trei zile in forma actuala.

vince-2013-program

 

La comandarea biletelor nu uitati sa folositi codul cu care obtineti o reducere de 10% din pretul biletelor.

vince-2013-promo-code

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

  1. Zoli
    February 7, 2013 @ 11:02

    Te ajut un pic cu ce este ”under construction” în ordine cronologică începând de sâmbătă. Toate sunt workshopuri de 2000 huf.

    1. Wines of Austria: Gruner Velteliner, Rizling de Rhin, Blaufrankisch și vinuri de desert vor face să cunoaștem mai bine vinurile de Austria.
    2. Deep impact workshop
    O degustare blind în care se va discuta care dop e cel mai efficient pentru închiderea vinurilor de top: sticla, cu filet sau pluta
    3. Terroirurile premium din Villány
    La workshopul acesta se va vorbi și gusta tipicitatea zonei
    4. Sell your wine to me. E clar, cum să-și vândă vinarii vinurile 🙂

  2. Pingback: Chateau Ksara – The Original Story [Video] | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*