Soul Kitchen #1

In minivacanta de #1mai n-am fost in Vama, n-am facut mici pe gratar la “iarba verde” si nici nu mi-am stamparat setea cu vreo 10 beri. Oricat de mult as tine la toata povestea asta cu “pastrarea traditiilor”, exista cateva obiceiuri “incetatenite” pe care nu le (mai) practic. Sau pe care vreau sa le fac “my way”. In special cele legate de 1 mai. Asa ca anul asta n-am plecat din oras, am facut biban de mare cu lamaie si masline la grill si am deschis vreo 6 sticle de vin. Toate astea alaturi de o gasca de oameni faini, food & wine lovers, cu care impartasesc aceeasi “pofta de viata si vita-de-vie”. Ce-am facut noi impreuna s-a numit Soul Kitchen #1.

Isprava s-a-ntamplat la sediul agentiei Manifest Advertising, unde am abuzat de terasa, privelistea si utilitatile din dotare.

zarea-brut-oradea

Meniul, stabilit in prealabil si in pripa, alaturi de ceilalti participanti, Alin si Gabi, a aratat in felul urmator:

Aperitiv:
Gazpacho

Feluri principale:
Coaste de porc cu glazura Jack Daniels din reteta de la TGI Frydays. Cu cartofi copti.
Biban de mare la grill + masline naturale la tigaie + salata de sezon (rosii, rucola, salata).

Antreu:
Pireu de sfecla rosie, dupa Yotam Ottolenghi.

Desert:
Carrot cake

Vinuri:
+ Zarea Brut
+ Riesling de Rhin 2011, Nachbil
+ Cabernet Sauvignon Casillero del Diablo 2011, Concha y Toro

gazpacho

coaste-de-porc-cabernet-sauvignon-casillero-del-diablo

biban-de-mare-masline-tigaie-grill

Mare parte din preparate au fost aduse gata de a fi servite, cu exceptia pestelui, pe care l-am facut facut “on the spot”, dupa reteta asta: biban de mare cu lamaie si masline la grill. Oricum, pentru urmatoarea editie ne-am dori sa gatim cat mai multe dintre preparate la fata locului. Loc, care ne-am dori sa fie dotat si cu o bucatarie cat de cat echipata. Daca stiti vreunul prin Oradea sau imprejurimi, dati-ne de veste.

biban-de-mare-riesling-de-rhin-nachbil

carrot-cake

terasa-manifest-advertising

Soul Kitchen își propune să adune (lunar) în jurul aceleiași mese oamenii care au ceva în comun: gustul pentru frumos, apetitul pentru conversații picante și obsesia de a încerca mereu lucruri noi. În bucătărie și în viață.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Cristian. E.
    May 9, 2014 @ 11:36

    wow..felicitari…Eu unul nu inteleg de ce de 1 mai trebuia musai bauta bere (o fi sarbatoare doar a clasei muncitoare?!). O masa buna cu niste sticle de vin ca in pozele de mai sus , merita…Bravo!..Am sa caut si eu Nachbil ca nu am baut (la targuri si expozitii nu vin cei de la nachbil)

Adaugă un comentariu

*

*