Pentru ca de cele mai multe ori cand alegem sa mancam peste ajungem sa cumparam pastrav sau somon, am zis ca e momentul sa incepem un program de diversificare, asa ca dupa ce am am filetat si preparat cu succes un ton, am ales un biban de mare. Am cautat tot felul de retete pe net, ca in final (ca de obicei de altfel) sa facem propria noastra versiune. Si am procedat asa…
Am curatat si eviscerat pestele, l-am spalat bine, dupa care l-am umplut cu cate o crenguta de rozmarin, una de cimbru, doi catei de usturoi, cate o felie de lamaie taiata in jumatate si evident sare si piper. Imi pare rau ca nu am mai avut piper rosu, ca puneam si de-ala… pestele cu piper rosu e mereu o alegere castigatoare.
Dupa ce am incins gratarul zdravan am asezat pestii cate 7-8 minute pe fiecare parte, pana au facut o crusta aurie. I-am stropit dupa prima intoarcere si cu putin ulei de masline si am pus cateva masline naturale desamburite in tigaia-grill. Cu ocazia asta am descoperit ca maslinele naturale trase in tigaie sunt dementiale. Se intensifica aromele si merg perfect cu bibanul. Cred ca nu e nevoie sa mai spun ca rezultatul a fost delicios si vom repeta cu siguranta experienta.
Vinul cu care am udat pestele a fost un Robola de Kefalonia 2012 de la Gentilini Winery, extrem de mineral si cu aciditate ridicata, despre care as fi putut paria ca e un Riesling de Rin, mai ales ca avea si intense note de hidrocarburi. Robola de Kefalonia + biban de mare la grill = match made in heaven.
Pingback: Robola 2012, Gentilini Winery | Printre Vinuri
Pingback: Soul Kitchen #1 | Printre Vinuri
Pingback: Dr. L Riesling Gray Slate 2012, Loosen Bros | Printre Vinuri