In urma cu vreo doua saptamani, scriam un scurt rezumat despre ceea ce am facut in ultimele doua luni si anuntam totodata lansarea pe piata a revistei Millésime – revista de cultura si civilizatie a vinului. Ei bine, marti, 13 decembrie, pe-nserate, la Palatul Cesianu – Racovita din Bucuresti a avut loc mult asteptata lansare oficiala.
Un eveniment pe care alaturi de ceilalti membrii ai echipei redactionale il asteptam de cateva luni de zile, pe care am inceput sa-l planuim in urma cu cateva saptamani si care intr-un final s-a intamplat intr-o singura zi. O zi de marti 13 veritabila, inceputa cu o intarziere de 3 ore a trenului InterRegio ce ne-a adus de la Oradea la Bucuresti, intarziere care a atras dupa sine o cursa contra-cronometru desfasurata de-a lungurl intregii zile, pe parcursul careia au aparut si vesti mai putin placute.
Revenind la evenimentul in sine, acesta s-a bucurat de girul unor figuri cunoscute din mass-media bucuresteana, de sprijinul acordat de echipa de sommelieri condusa exemplar de Sergiu Nedelea, de aplombul lui Catalin Paduraru si in total de prezenta a 150 de iubitori ai vinului. S-au sabrat vinuri spumante oferite de Jidvei, s-a turnat in pahare Golem Alb si Golem Rosu dar si Busuioaca de Bohotin Eclipse de la Crama Basilescu, s-au servit mici bijuterii gastronomice pregatite de bucatarii Restaurantului Graf din Oradea si evident s-a povestit pe marginea revistei.
Cu aceasta ocazie, m-am bucurat sa-i cunosc “in propria persona” pe Mihai Oprea (Vinul din Cluj), Razvan Cruceanu (Fusion Technique), Marian Timofti (OSR 2011), Grabriel Roceanu (Crama Oprisor) dar si sa povestesc, atat cat mi-a permis timpul alaturi de Mona, Veronica, Nicusor, Cosmin, Razvan si Alfred.
E adevarat, nu am apucat pana acum sa impartasesc pe blog amanunte sau detalii ce vizeaza activitatea mea in cadrul revistei Millésime. E un proiect in care m-am implicat inca de la inceput si pe care l-am considerat o provocare, abordata cu profesionalism, cu atat mai mult cu cat nu profesez ca jurnalist.
Sper sa va placa!
P.S.: De azi revista Millésime se gaseste in toate cele 170 de magazine apartinand retelei InMedio.
Pingback: There’s virtue in truth, and there’s truth in good wine | Printre Vinuri
Salut! Aveti ceva informatii despre principalele componente din vin si rolul acestora in sanatatea umana? Imi trebuie pentru lucrarea de licenta si nu prea gasesc in romana. Am gasit ceva in engleza, dar imi este greu cu traducerea.
Multumesc! O seara buna!
Pingback: A aparut revista Millesime nr. 2 (1/2012)! | Printre Vinuri
Pingback: Castiga revista Millesime nr. 2! | Printre Vinuri