Roze 2010 Vinul Cavalerului, SERVE

Sambata seara, am avut bucuria de a ma intalni la un restaurant din Oradea cu doi dintre membri Clubului Vestik din Arad, rezidenti in Oradea. Pe Adrian si Anca ii cunoscusem la finele anului trecut cu ocazia prezentarii si degustarii vinurilor de la SERVE la Enoteca Millesime, insa nu apucasem sa stam de vorba sau sa schimbam impresii la momentul respectiv.

Cum sfarsitul de saptamana se anunta a fi unul fara deplasari la evenimente gastronomice (despre Festivalul Raciturilor de la Miskolc de saptamana trecuta voi povesti in curand), i-am convocat pe cei doi Vestiki la o “ieseala”.

Pentru ca fiecare dintre noi comandase feluri destul de diferite si nu puteam sa ne hotaram daca sa fie alb sau rosu, am ales sa deschidem unul din cele mai proaspete vinuri imbuteliate de SERVE: Roze-ul 2010 din gama Vinul Cavalerului. Obtinut din Feteasca Neagra si Merlot, vinul etaleaza o frumoasa culoare a foii de ceapa. Nas aromatic intens, cu zmeura, capsuni si trandafiri in timp ce gust e echilibrat, cu aciditate placuta. In post-gust e sesizabil un usor dezechilibru, notele amarui de samburi de mar dominand finalul in special daca vinul e servit ceva mai rece.

Roze 2010 Vinul Cavalerului se gaseste la pretul de 19.99 RON in hypermarket -real si probabil dublu in restaurante (noi am dat pe el 35 RON la Restaurantul Cyrano din Oradea).

Adaugă un comentariu

*

*