Un Martell pentru #UrzealaBloggerilor

Citesc zilele trecute pe blogul lui Cosmin Tudoran de o campanie nazdravana gandita de Kooperativa 2.0 pentru bloggerii fani ai serialului de televiziune Game of Thrones. Cunoscut si sub numele de Urzeala Tronurilor, produs si difuzat de HBO in fiecare seara de luni. Cum ma numar printre fanii serialului, am zis ca nu pot sa stau de-o parte si e musai sa intru in #UrzealaBloggerilor.

Nu o sa intru in detalii despre serialul Urzeala Tronurilor (ajuns la sezonul 5), cred ca mare parte dintre voi il urmaresc, ba mai mult au citit si cartile scrise de George R.R. Martin (seria A Song of Ice and Fire, tradusa in romana sub numele de Cantec de gheata si foc, publicata de Editura Nemira), care au stat la baza scenariului filmului. Game of Thrones e genul de film care poate naste pasiuni dintre cele mai aprinse. Ever heard of cosplay? Oameni care se machiaza si se imbraca (isi confectioneaza ei costumele) asemeni personajelor din filme? Yeap, genul ala de pasiuni.

Ca sa nu mai spun ca pornind de la film a fost creat si un boardgame in care suprafata de joc e chiar taramul Westeros, iar rolul jucatorilor e de a-si lua in serios misiunea de conducatori al unei familii sau case si de a cuceri castelele si localitatile taramului celor 7 regate. Pana acum am jucat de partea a vreo 4 case (Greyjoy, Tyrell, Martell si Lannister) si cel mai mult mi-a placut sa joc cu Martell. Si da, e exact ca-n film: trebuie sa faci aliante pentru a supravietui si sa-ti tradezi aliatii pentru a castiga.

got -boardgame

Provocarea aruncata de Chinezu’ & Co e sa iti declari apartenenta la una dintre casele din Game of Thrones. Avand in vedere cele spuse mai sus cred ca e destul de evident ca deviza casei MartellUnbowed, Unbent, Unbroken imi place cel mai mult.

house-martell

Si ca sa fac legatura cu vinul, Martell e numele uneia dintre cele mai vechi case din Cognac. 300 years old, impliniti chiar anul asta. Cum sa nu vrei sa fii de partea unei asemenea case? Un pahar de Martell VSOP pentru #UrzealaBloggerilor! A votre santé!

martell-barrell

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

  1. April 23, 2015 @ 13:14

    Un cognac Martell piratat nu exista? Ca am vazut deja patru episoade, ba am citit si cartile fara sa platesc. Ma gandesc ca si licoarea tot in stilul asta ar trebui sa fie:)

    • April 23, 2015 @ 22:43

      Am baut un Martell VSOP in urma cu vreo 7-8 ani, m-a impresionat atunci, dar asta nu era foarte greu, mai ales ca daca stau sa ma gandesc, cred ca a fost primul Cognac pe care l-am gustat. I guess the really first. De atunci am mai incercat si alte cognac-uri (in principiu de la casele mari) dar cu Martell nu m-am mai intalnit. Poate il bem impreuna la Amsterdam. 🙂

Adaugă un comentariu

*

*