Feteasca Neagra Paganus 2007, Domeniile Dealu Mare Urlati

Aceasta Feteasca Neagra Paganus 2007 produsa de Domeniile Dealu Mare Urlati a starnit interesul blogosferei autohtone de vin inca de la momentul lansarii, undeva la inceputul lui 2011. Cam tot pe atunci am apucat sa o gust si eu, insa contextul in care m-am intalnit cu vinul n-a fost tocmai favorabil exprimarii unor impresii corecte si a notarii unor note de degustare. Imi doream sa-l revad, dar ia-l de unde nu-i! Vinul nu era de gasit decat pe rafturile unui singur magazin de specialitate din Bucuresti, care daca imi amintesc bine la vremea aceea nu avea si un serviciu de comanda on-line. Asa ca am abandonat ideea. 2 ani mai tarziu (cam mult, nu?), vinurile produse de Domeniile Dealu Mare Urlati ajung totusi si in portofoliile unor magazine on-line de vinuri. Si intr-un final si la mine in pahar…

E o Feteasca Neagra tipica, cu destul mult fruct – prune uscate, afine, coacaze negre si cu arome colaterale (cacao, ciocolata) evidente. Gustul e rotunjor, cu taninuri catifelate, dulcege si aciditate usor sub medie – din categoria fruty & juicy. Alcoolul de 14% e destul de bine integrat iar postgustul usor amarui aminteste de cafea. Mi-a placut si l-as mai revedea langa o pulpa de rata pe pat de varza rosie.

feteasca-neagra-paganus-2007-ddm

E totusi ceva ciudat cu vinul asta. Dupa cum au punctat si colegii mei de “breasla” – George, Dan si Ciprian, e suspicios nr. lotului si data de imbuteliere inscrise pe contra-eticheta acestui vin. O fi 2007 sau e de fapt 2008? Si mai e si dopul cu scurgeri, de parca au fost imbuteliate in graba si apoi expediate. Dar altfel vinul n-are nici o problema, s-a prezentat onorabil si face pretul cerut.

Feteasca Neagra Paganus 2007 costa 36 de lei pe vinescu.ro.

P.S. Observ ca la recent incheiatul Good wine (29-31 martie 2013) a fost lansata o Feteasca Neagra Paganus 2009. Tare sunt curios daca difera de varianta din 2007 (adica cea de fata), imbuteliata in octombrie 2012.

3 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

 1. Cristian. E.
  April 11, 2013 @ 20:17

  Vinul se mai gaseste din cate vad si la http://boutiqueduvin.ro/ in sectiunea magazin online. Au toate vinurile de la domeniile-urlati si ceva corcova, negrinii, tenuta colibasi, etc. Merge mai greu filtrul de cautare, dar le gasesti pe toate.
  Eu l-am gustat acum 2 saptamani pe la GW 2013…a fost ff ok…Poate cea mai buna feteasca neagra dupa cea de la Basilescu…

 2. April 14, 2013 @ 11:32

  Da asa e, in urma cu cativa ani se gasea doar la magazinul Boutique du vin, care din cate imi amintesc nu avea si un magazin on-line functionabil pe boutiqueduvin.ro. Acum e mai simplu. Da, e buna Feteasca Neagra de la ei. As fi curios de ambele variante 2007 si 2009 comparativ.

 3. Pingback: Domeniile Dealu Mare Urlați sau Feteasca Neagră ratată | Fetească Neagră şi Merlot

Adaugă un comentariu

*

*