Sambata seara la cina am avut o salata de fructe de mare. N-a fost foarte greu sa gasesc un vin cu care s-o asociez mai ales ca numele ii e oarecum predestinat: Trei Pesti din 2012 de la Domeniile Dealu Mare Urlati.
Trei Pesti e un cupaj de 3 soiuri: Sauvignon Blanc, Riesling Italian si Feteasca Alba. L-am racit, l-am deschis, l-am turnat in pahar. “Vai, dar ce-avem noi aicea?” O petre-cere new-world cu fructe exotice, care mai de care mai bombastice, de-abia de mai incapeau in pahar: pepene, mango, papaya; ba mai mult am simtit si o tenta aromatica de parca si-ar fi bagat coada un Muscat sau o Tamaioasa Romaneasca. Hmm… Gustul e rotund, plin, usor gliceros, cu aciditate sub medie (as fi preferat-o mai ascutita, mai salbatica) dar cu fructuozitate exotica si prospetime pe final.
Per ansamblu vinul e fain, dar nu prea seamana cu ce scrie pe eticheta (n-are arome ierbale & flori de soc via Sauvignon Blanc, nici flori de mar & flori de camp via Feteasca Alba si nici aciditate sprintara) si din cauza asta nu e asa fishy-friendly pe cum se recomanda. Eu nu l-as asocia neaparat cu vreun preparat gastronomic ci mai degraba l-as savura de unul singur.
George, Ciprian si Dan l-au gustat si au ajuns la concluzii similare.
Daca va tenteaza, la vinescu.ro Trei Pesti din 2012 costa 33 de lei.