Un Riesling de Alsacia decent

E vorba de Vin D’Alsace Riesling 2011 produs de SCVB cumpărat cu 20 de lei din magazinul Lidl.

Culoarea e frumoasă, gălbui cu unele reflexe verzui, iar nasul de intensitate mică spre medie aduce note tipice Rieslingului de Rin: lămâie şi coajă de lămâie, miere de salcâm şi faguri de miere, flori de salcâm, piersici proaspete şi din compot, dar şi o notă minerală de pietre de râu. Fără hidrocarburi.

Gustativ vine cu un atac dulceag-acrişor, puţin perlant, ce virează spre final spre senzaţii tonice plăcute. E interesant contrastul între densitatea sa destul de bună, oarecum glicerinoasă şi senzaţiile date de dioxidul de carbon rezidual şi aciditatea-i foarte bună. Finalul este sec, dulce-acrişor-amărui ca o piersică nealtoită nu foarte coaptă. Aromele din gust cele mai pregnante ţin de fructe – piersici semi-coapte şi compot de gutuie, lămâie, grapefruit şi alte citrice albe acide, dar şi ceva ierbal, vegetal, tonic. Alcoolul nu foarte mult – 12% – este bine integrat. Se rotunjeşte frumos când se mai încălzeşte… Am ajuns să-l beau cu plăcere la temperatura camerei (16-18); prea rece e prea sec şi nu se exprimă plenar.

Vin D'Alsace Riesling 2011

Per ansamblu un vin ok, fără prea multe complexităţi, dar dacă doriţi să gustaţi un Riesling de Rin destul de tipic şi la un preţ nu prea mare, e o variantă bună. Merge foarte bine cu aperitive gen brânză maturată de oaie (telemea sau nu), peşte sau chiar salate.

81-82 puncte.

A scris şi Mihai despre acest Riesling, însă sticla lui s-a prezentat altfel…

Adaugă un comentariu

*

*