Cuvee Sissi 2016, SERVE

Cred ca in momentul de fata, cel mai bun lucru pe care pot sa-l faci pe piata romaneasca de vinuri, daca ai avut inspiratia sa plantezi Pinot Noir, e sa-l vinifici rose. Si daca nu te lacomesti la pret, sunt sanse foarte mari ca vara sa asta sa-l vinzi pe tot. Ceea ce cred ca se va intampla si cu noua eticheta de la SERVECuvee Sissi, un rose din Pinot Noir (IG Dealurile Munteniei), cu 12.5 vol. alcool.

Judecand dupa ambalaj, vinul e destinat teraselor care se inchid tarziu in noapte si cluburilor care dau stingerea la primele ore ale diminetii – sticla lunguiata, flute, inchisa cu dop de sticla (vinolok). Fancy.

Culoarea, e cea mai “rose de Provence” culoare din cate am vazut pe la noi. Mie imi place. Cred ca e o provocare pentru vinificatori sa obtina culoarea asta. Olfactiv, vinul e unul modern, ce se manifesta ca o explozie de arome de fructe rosii de padure, inghetata de capsuni si vata pe bat. Nu sunt neaparat fan, dar sunt sigur ca fetelor le va placea. In gust e placut, echilibrat, vinul avand deopotriva prospetimea si dulceata fructului. Easy drinking, mai ales ca are doar 12.5% vol. alcool, se va termina inainte sa vina salata cu creveti si chia.

Cuvee Sissi 2016 costa 44 de lei pe clubulcavalerilor.ro.

Adaugă un comentariu

*

*