Monogram, Unicom Production: Feteasca Alba 2014 si Sauvignon Blanc 2014

Va povesteam mai deunazi, ca Unicom Production a facut anul trecut cateva modificari in ceea ce priveste organizarea gamelor comerciale si a vinurilor. Doua game noi: Plai si Monogram si-au facut aparitia in portofoliul producatorului din Dealu Mare aducand cu ele si modificari in gamele existente. Astfel, vor disparea din cadrul Iacob si Davino etichetele si implicit vinurile monovarietale – Feteaca Alba (Alba Valahica), Feteasca Neagra (Purpura Valahica), Sauvignon Blanc, acestea fiind relocate in Plai, respectiv Monogram. Pe scurt, Iacob -> Plai respectiv, Davino -> Monogram. Daca despre vinurile din Plai v-am povestit deja, azi trec in revista albele din gama Monogram: Feteasca Alba 2014 si Sauvignon Blanc 2014.

feteasca-alba-2014-sauvignon-blanc-2014-monogram-unicom-production

Monogram Feteasca Alba 2014
Pentru mine, e cea mai faina Feteasca Alba scoasa de Unicom Production pana acum. Sau cel putin de cand am in radar vinurile lor. Nasul e mult mai expresiv, cu arome florale placute (nu ma intrebati a ce flori mirosea, ca nu stiu sa va spun, dar poate ma edific la primavara), destul de intense, completate si de niste aluzii de fruct copt (mere verzi). In gust e matasos, fin, cu aciditatea bine integrata, placuta si o zona de mijloc in care se simte fructul. Post-gust mediu spre lung, usor citric, placut. Un vin candid, fragil, feminin.

Monogram Sauvignon Blanc 2014
Un vin realizat in stilul conturat in linii mari de Sauvignon Blanc Edition Limitee, cu accentul pe aromele fructate, mai putin pe cele vegetale, cu o structura serioasa, plina, consistenta, dublata de o aciditate zemoasa (de-ti lasa gura apa), foarte frumos echilibrata. Mi-a placut 2014, mai mult decat varianta din 2013 si aproape la fel de mult ca cea din 2012 (care a fost intr-adevar una de execeptie).

Mie imi placeau etichetele vinurilor monovarietale din gama Davino si sincer imi pare rau ca s-a renuntat la ele, in favoarea unei abordari mai minimaliste. Just my 2 cents.

Nu pot sa nu remarc faptul ca aceasta re-organizare a gamelor a adus si o ieftinire a preturilor. Fiecare din albele din Monogram costa 56 de lei. Pe www.vindor.ro.

Adaugă un comentariu

*

*