Iacob: Alb 2014 si Rose 2014, Unicom Production

Mergeti la munte week-endul asta? Ah, nu? Stati prin oras, ca ati auzit ca duminica vine ploaia si poate se mai racoreste? S-a deschis o terasa noua, zici? Aha… Si? Au vinuri bune? Da? I-auzi? La pahar? Ah, Iacob, bun. Si alb si rose. Nu, n-am scris despre ele inca… Am fost prins cu treaba. Stii cum e. Da oricum tu ziceai ca nu prea citesti note de degustare. Ah, vrei sa stii ce parere am eu? Uite, hai ca iti spun acuma…

iacob-rose-2014-alb-2014-unicom-production

Stii ca am mai povestit despre faptul ca rose-urile din 2014 de la Davino / Unicom Production n-au iesit la fel de bune ca in anii trecuti, dar cred ca tu n-ai citit ce am scris despre Domaine Ceptura Rose 2014, pentru ca cel mai probabil te-ai uitat doar ce poza am pus si cat costa vinul. Te-ai fi uitat si cate puncte i-am dat, dar dupa cum bine stii asta nu-i un concurs asa ca nu dau puncte si ai inchis pagina in 2 timpi si 3 miscari! Da, stii ca asa ai facut. Hai, nu te mai tot scuza! Iacob Rose 2014 e acelasi “blend” ca DCRose 2014 – Cabernet Sauvignon & Merlot – e bun, are si ceva prospetime dar parca are mai multa consistenta. Nu e chiar genul de rose racoritor, oricat de rece l-ai servi. Miroase a fructe rosii de padure… Da, stiu asa miros aproape toate rose-urile. Pai daca asa e. Apropo, nu stiu cat costa la terasa aia, de care zici tu, dar la magazinele de specialitate e in jur de 40 de lei.

Si hai sa-ti spun si de Iacob Alb 2014, un cupaj de Sauvignon Blanc si Feteaca Alba. Asta e deja altceva. Da, tot in gama asta Iacob, cam la acelasi nivel de pret, vreo 45 de lei, dar e altfel construit. Miroase a Sauvignon Blanc, iti dai seama de asta si cu ochii inchisi, nu-i nevoie sa citesti eticheta. Dar e un Sauvignon Blanc de asta mai copt, cu soc, cu fructe galbene si cu un pic de ardei verde. E fain. Feteasca Alba? Da, se simte, mai mult in gust. Ii da mai multa greutate si mai mult corp. Il simti mai plin. Mie mi-a placut si stii ca nu-s fanul Sauvignonului Blanc ca altii.

Ne vedem prin oras atunci. Te sun duminica, dupa ce se mai racoreste.

* Acesta este un scurt fragment din discutiile telefonice pe care le port aproape zilnic cu o parte din prietenii mei.

Adaugă un comentariu

*

*