VinCE Budapest Wine Show 2015 – AMR: 28 zile

De vreo 3 ani incoace, in fiecare primavara, la inceputul lunii martie, luam drumul Budapestei pentru a participa la cel mai important eveniment al vinului din Europa Centrala si de Est – VinCE Budapest Wine Show. Anul acesta nu face exceptie, sfarsitul de saptamana 6-8 martie ne va gasi mai tot timpul cu un pahar de vin in mana, in salile de conferinta sau pe holurile elegantului Hotel Corinthia, aflat pe bulevardul Erzebet. Ne-am rezervat camerele, ne-am cumparat biletele si am ales deja la ce cursuri (masterclass-uri sau workshop-uri) vom participa. Ba mai mult, am si facut o lista cu restaurantele carora vrem sa le facem o vizita in serile de vineri si sambata. Despre toate astea, pe rand in cele ce urmeaza…

vince-budapest-2015

Cazarea
Din experienta anilor trecuti, apartamentele in regim hotelier din zona fostului cartier evreiesc s-au dovedit cea mai buna alegere. 70 euro / noapte / apartament cu 2 dormitoare, living, bucatarie etc. La 5 minute de mers pe jos de Hotel Corinthia. Parcare pazita inclusa in pret.

Biletele
Pretul unui bilet e de 10.000 de forinti (aprox. 150 de lei) / zi. Include un pahar de degustare Stolze, o sticla 0.5l de apa plata si agenda evenimentului. Si desigur degustarea tuturor vinurilor oferite de cei 150 de producatori de vin prezenti. Adica cei mai buni producatori de vinuri din Ungaria, insa vor fi prezenti si producatori din Austria, Franta, Marea Britanie, Romania, Slovacia si Rusia. Romania va fi reprezentata de Nachbil, Crama Ratesti, Balla Geza, Cramele Recas si Liliac. Biletele le luati de aici. Trebuie sa va facei cont si sa va inregistrati. Codul cu care obtineti -35% reducere la biletele de acces e urmatorul: HjF19Rc8S.

Masterclasses & workshops
Va spun ce masterclass-uri si workshop-uri mi-am rezervat locuri, lista completa cu toate o puteti gasi aici. Asadar…

Vineri: Discover Wines of California (3000 forinti).

Sambata: Champagne Ruinart: The Art of Chardonnay (5000 forinti), Chateau Pontet-Canet vertical tasting of 10 vintages (5000 forinti), Tokaj in the eyes of the masters (3000 forinti), The Ultimate Challenge – 5 experts, 12 wines, 200 IPads (3000 forinti).

Duminica: The Wolrd’s Most Beautiful Breakfast (5000 forinti).

Restaurante
Daca tot stam in cartierul evreiesc, atunci vineri seara se impune o vizita la Rosenstein pentru un Cholent (aka Sólet). Si dupa aceea o portie de Flodni la Café Noé. Pentru zilele de sambata si duminica pe lista mai figureaza: Borkonyha, Divin Porcello si Koleves. Dar oricum nu imi fac probleme in a manca foarte bine si la preturi rezonabile in Budapesta.

AMR: 28 de zile…

Adaugă un comentariu

*

*