Revelatio 2012 Davino

Il incercasem nu de mult pe cel din 2013 – foarte atent lucrat, dar aveam o sticla si din 2012 si doream sa le vad oarecum “comparativ”, cat inca il aveam “proaspat” in memorie pe cel din 2013. In plus, am o retinere in a tine la pastrare pentru mai multi ani vinuri albe in conditii necontrale de temperatura si umiditate. Asa ca in noaptea dintre ani am deschis sticla de Revelatio 2012 Davino.

revelatio-2012-davino

Nas cu puternice tente minerale (a la Sancerre) dublate de tot felul de condimente (enibahar, piper alb). Gust cu corp plin, rotunjit la colturi, cu aciditate buna si cu o zona mineral-vegetal-condimentata rar intalnita. Post gust intens, remanent.

Mi-a placut si cred ca il mai puteam tine mult si bine. Batonajul se pare ca poate face intr-adevar minuni in directia realizari unor vinuri albe cu durata de viata si il prefer maturarii in butoaie de lemn (in special barrique). Ca evolutie, Revelatio 2012 Davino a trecut de zona floral-vegetala si se afla intr-o zona minerala, ca peste cativa ani sa apara si primele semne ale unui buchet de sticla.

Daca mai era de demonstrat Revelatio e unul din vinurile albe seci romanesti care ar merita tinute si baute in timp. Pacat ca nu prea se organizeaza degustari verticale care sa demonstreze acest lucru. Macar o data pe an, pentru a observa cum evolueaza si fiecare “recolta” in parte, de la un an la altul dar si comparativ cu ceilalti ani.

Adaugă un comentariu

*

*