5 spumante rose romanesti pentru Revelion 2015

Se apropie acea noapte a anului in care pe masa tuturor petrecerilor va trona la loc de cinste cel putin o sticla de vin spumant. Din pacate pentru cei mai multi consumul “sampaniei” se rezuma exclusiv la noaptea Revelionului asa ca am pus la cale o lista cu vinuri spumante pe care vi le recomand. Cred ca nu nimic rau in a face lucrurile un pic diferit, asa ca pentru Revelionul 2015 va recomand 5 spumante romanesti rose.

De ce rose?
Pentru ca sunt sigur ca nu ati incercat de mult un spumant rose bun. Pentru ca rose nu inseamna neaparat dulce. Pentru ca femeile vor spune: “Ah, rose!”. Si pentru ca… Pinot Noir!

De ce doar romanesti?
Pentru ca sunt prea putine spumante romanesti bune si lumea nu le cunoaste. Pentru ca eu cred ca piata are nevoie de mai multe spumante realizate in Romania. Pentru ca era mult mai usor sa va enumar 10 prosecco, 10 cava si 20 de sampanii… rose.sole-spumant-rose-cramele-recas-pv

Sole Spumante Rose, Cramele Recas – 38 de lei pe vindor.ro

petro-vaselo-bendis-brut

Bendis Rose, Petro Vaselo – 40 de lei pe vinescu.ro

rhein-extra-brut-rose-cramele-halewood-pv

Rhein Extra Brut Rose, Cramele Halewood – 45 de lei pe winery-outlet.com

romantine-roze-extra-brut-jidvei-pv

Romantine Roze Extra Brut, Jidvei – 47 de lei pe marvin-wineshop.ro

prince-stirbey-spumant-rose-agricola-stirbey-pv

Prince Stirbey Spumant Rose, Agricola Stirbey – 70 de lei pe stirbey.ro

N-am scris note de degustare pentru ca am pentru voi urmatoarea provocare…

Daca deschideti unul dintre spumantele rose de mai sus in noaptea de Revelion, lasati-mi un comentariu la acest articol in care imi scrieti cum vi s-a parut. Incercati sa va adunati cuvintele pana pe 4 ianuarie seara. Se lasa cu o tragere la sorti si un give-away (una dintre sticlele de spumant rose de mai sus).

S-aveti un An Nou Fericit! La multi ani!

P.S.

Cei care cred ca rose-ul e prea indraznet pot consulta lista de vinuri spumante romanesti pe care am pus-o la cale pentru Revelionul 2014. Ramane valabila si pentru acest an.

Adaugă un comentariu

*

*