Barolo Il Pozzo 2008, MGM Mondo del vino

Cand pe eticheta scrie Barolo, ar trebui sa stii deja la ce sa te astepti. Altminteri, afla ca e produs 100% din soiul de struguri Nebbiolo in arealul cu acelasi nume (Barolo) din regiunea Piemonte, castigandu-si in timp reputatia de a se numara printre cele mai apreciate vinuri ale Italiei. Si de ce sa nu pulsez, ale lumii. Asadar, n-o s-o dai in bara daca o sa deschizi o sticla de Barolo. Mai ales cand ai ceva musafiri la cina. Si ghici ce, s-ar putea chiar sa le placa.

barolo-il-pozzo-2008-mgm-mondo-del-vino

L-am transvazat in decantor cu vreo doua ore inainte sa-l servesc. Culoarea parea destul de evoluata pentru un vin din 2008 dar n-am cedat si l-am lasat in continuare in decantor. Numai bine, pe cand si-au facut aparitia si oaspetii incepuse si vinul sa se deschida. Din pahar au inceput treptat sa iasa tot felul de arome autmnale: frunze uscate, muschi de copac, pamant reavan, iarba uscata. Exista desigur si o zona de fruct, ce aduce a visina putreda si usor a visinata. In gust are un atac catifelat, matasos, cu destul de multa prospetime si fructuozitate in partea de mijloc, ca in final taninurile usor uscate sa devina dominante. Post-gustul mediu ca lungime si ca intensitate, aduce in scena din nou zona fructata.

Barolo Il Pozzo 2008 e un vin destul de bun, insa ca sa fiu sincer e un Barolo mediocru. Nici nu ma asteptam la vreo minune din partea unui gigant precum MGM Mondo del vino, care produce zeci de milioane de sticle de vin anual. Dar sa fim corecti pana la capat: pretul de vanzare e cam un sfert din cat ai plati in mod normal pe un Barolo. 40 de lei in Metro Cash&Carry. Asadar un best-buy.

Adaugă un comentariu

*

*