Cabernet Sauvignon Paganus 2009, Domeniile Dealu Mare

Daca e miercuri e #WineWednesday, asa ca am apucat de gat cea mai recenta sticla de vin intrata in rezerva personala si am deschis-o. Cei care ati facut informatica in liceu, sau la facultate, probabil ati auzit de expresia “Last In First Out”, expresie care caracterizeaza o structura de date logice, denumita “stiva”. Asa ca da, as putea spune ca rezerva personala de vinuri destinate consumului curent (adica de zi cu zi), este organizata sub forma unei stive: ultima sticla ajunsa e prima servita. Probabil unii ar considerca ca logic ar fi fost sa folosesc varianta de structurare denumita “coada”, caracterizata prin “First In First Out”, dar cine mai stie care dintre sticle a ajuns acum cinci zile si care acum doua zile… Revenind la vin, am deschis un Cabernet Sauvignon Paganus 2009 de la Domeniile Dealu Mare.

Avand in vedere coorodonatele: Cabernet Sauvignon, Dealu Mare, 2009, ma asteptam sa dau peste un vin cu structura robusta, cu taninuri sustinute, cu corpolenta peste medie, cu nas de fructe negre supracoapte, siropuri de coacaze negre si gemuri de prune uscate. Ei bine… Nu!

cabernet-sauvignon-paganus-2009-domeniile-dealu-mare

Cabernet Sauvignon Paganus 2009 e un vin cu o culoare rosie-rubinie, cu reflexii violet, de vin proaspat, de parca strugurii ar fi fost culesi in toamna anului trecut. Nasul ceva mai retinut aduce in prim plan arome de fructe proaspete, mai degraba rosii (coacaze rosii, cirese amare) decat negre dar si o usoara nota vegetala, de fruct necopt. Oricum e multa prospetime in arome, multa cruditate, datorata probabil faptului ca vinul a fost imbuteliat doar cu 2 luni mai devreme – 17.01.2014  (conform contraetichetei). Gust cu structura atletica, corp mediu, cu aciditate buna si taninuri uscate. Spre dezamagirea mea pe final se simte o astringenta usor verde si amaruie, ce aminteste de nota vegetala de fruct necopt, resimtita anterior si in nas. O bucata de branza si cateva felii de carnat de casa vor reusi insa sa indeparteze aceasta mica neplacere.

Cabernet Sauvignon Paganus 2009 de la Domeniile Dealu Mare costa 35 de lei pe marvin-wineshop.ro.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

  1. Cristian. E.
    March 17, 2014 @ 09:36

    Intre acest CS si Feteasca Negra din aceeasi gama (paganus) pe care il preferi?

    • March 17, 2014 @ 11:03

      Intre Cabernet Sauvignon 2009 si Feteasca Neagra 2011 (mi se pare ca astea sunt actualmente disponibile pe piata) il prefer pe primul. Feteasca Neagra 2011 avea o nota vegetala – de frunza de muscata (un defect daca ii intrebi pe enologi) incat mi s-a parut imposibil de baut…

Adaugă un comentariu

*

*