I Ispita 2011, Crama Oprisor

La inceputul lunii noiembrie, Crama Oprisor anunta lansarea unei noi colectii de vinuri, elaborata de Liviu Grigorica impreuna cu Ciprian Paleologu, avand la baza conceptul de Arta si Vin. Colectia de vinuri se numeste Ispita, iar primul vin al acestei colectii limitate, lansat pe piata cu aceasta ocazie corespunde primei litere a cuvantului Ispita: I, ce simbolizeaza Iluminarea. Exista insa o aura misterioasa care invaluie toata aceasta colectie…

Nu se spune din ce soiuri sunt obtinute vinurile, nici cand va apare urmatorul vin al colectiei, nici daca vor fi lansate cu o anume periodicitate… In schimb stim cum vor arata etichetele viitoarelor vinuri. E ca-ntr-un roman politist, in care cititorul descopera treptat elementele puzzle-ului, murind de nerabdare sa ajunga la final si sa apara detectivul cu dezlegarea cazului. In mod asemanator si in acest caz, la final, cand toate cele 6 vinuri vor fi lansate, toate detaliile colectiei va fi demistificate.

In fapt, Ispita e genul acela de proiect menit sa tina consumatorul in expectativa, sa-i creeze curiozitati, sa-l provoace si nu in ultimul rand sa-l stimuleze sa colectioneze toate piesele.

i-ispita-2011-crama-oprisor

I Ispita 2011 se deschide in nas cu arome florale (violete), urmate de fructe rosii: cirese, visine, coacaze si macese. Gustul e aspru, cu taninuri picante, cu aciditate ridicata, cu margini astringente, per ansamblu lasand impresia unei structuri destul de colturoase. Post-gust iute, intens de lunga durata. E un vin inca destul de tanar care va mai castiga in complexitate si isi va mai rotunji colturile prin maturarea la sticla.

Am stat si m-am intrebat daca chiar are importanta din ce soiuri e facut vinul, o data ce l-ai degustat si ti-ai facut o idee despre el. Si adevarul e ca nu are importanta, atat timp cat ti-ai dat seama ca e un vin “by Liviu Grigorica”.

I Ispita 2011 de la Crama Oprisor costa intre 158 de lei si 174 de lei si se poate comanda de pe mai multe magazine on-line.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. stavros
    December 1, 2013 @ 14:38

    Really interesting wine indeed as I had the opportunity to taste it.
    Concept is as mentioned: a detective story..

Adaugă un comentariu

*

*