Arhiva September 2013

Tempranillo Cabernet Coto de Hayas 2011, Bodegas Aragonesas

Tempranillo Cabernet Coto de Hayas 2011, Bodegas Aragonesas

Conform unor studii recente, majoritatea consumatorilor de vin obisnuiesc sa-si rezerve placerea unui pahar de vin nu doar in week-end, ci din ce in ce mai mult la mijlocul saptamanii de lucru. Acest obicei a ajuns sa fie cunoscut in lumea amatorilor de vin din toata lumea ca wine wednesday. Si pana la urma nu e nimic rau in a-ti oferi un moment de relaxare la mijlocul saptamnii si a deschide o sticla de vin alaturi de cativa prieteni. Ceea ce am facut si eu, intr-o seara de miercuri, cand am deschis o sticla de vin rosu: un Tempranillo Cabernet Coto de Hayas 2011 produs de Bodegas Aragonesas in regiunea Campo de Borja din Spania.

Citeşte mai departe →

O saptamana in Kefalonia

O saptamana in Kefalonia

Vara asta am fost in vacanta in Grecia. Nu in celebrele Halkidiki, Thassos sau Skiathos ci in mai putin cunoscuta (ca destinatie pentru romani) insula Kefalonia (sau Cephalonia), situata in Marea Ionica. De ce tocmai Kefalonia? Pentru ca din cele peste 30 de plaje existente pe insula, una e in top 10 cele mai frumoase din lume; pentru ca e o zona viticola cu traditie si cu pretentii, mai ales cand vine vorba de vinurile obtinute din soiul local Robola; pentru ca ca produsele locale traditionale sunt uleiul de masline, mierea de cimbru si branza de capra; pentru ca… Pe bune, cine mai are nevoie de motive?

Citeşte mai departe →

File de ton in crusta de condimente cu rosii la cuptor

File de ton in crusta de condimente cu rosii la cuptor

Am mancat ton, de nenumarate ori, cu placere: sub forma de salata, sos pentru paste, pasta tartinabila cu unt sau chiar tartar. De cele mai multe ori pregatirea prealabila se rezuma doar la desfacerea conservei si atat. Dupa o frustranta experienta intr-un restaurant grecesc, unde ni s-a adus un tuna steak wannabe uscat, ars si fara urma de savoare, la vederea tonului proaspat in supermarket am zis ca trebuie sa incercam sa il pregatim acasa asa cum se cuvine… Cat de greu poate fi sa eviscerezi, sa filetezi si sa gatesti un ton?

Citeşte mai departe →