Pinot Noir 2009, Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Va mai amintiti de Pannonhalmi Apátsági Pincészet? Ei, v-am povestit despre crama Abatiei Pannonhalma, din Vestul Ungariei, cu ceva vreme in urma. I-am vizitat in vreo doua randuri, intaia oara in 2011 in timp ce ne aflam intr-un turneu prin Mittel Europa, iar mai apoi in urma cu un an cand ne-am oprit sa luam cina la restaurantul Viator. Zilele trecute, uitandu-ma dezamagit la zapada ce se asternea afara, m-a cuprins un dor de privelistile si de mancarea buna de la Pannonhalma si nu mi-a trecut pana n-am deschis o sticla de vin de-a lor. Un Pinot Noir din 2009.

pinot-noir-2009-pap

L-am aerisit in sticla (pentru ca in decantor aveam deja alt vin) timp de o ora, dupa care inainte sa-l servesc l-am adus la o temperatura de vreo 14-15 grade. Culoare rubinie-deschisa-stralucitoare prin care degetele se vad cu usurinta. Dupa o aerisire suplimentara in pahar, vinul s-a deschis frumos cu aromele sale tipice de cirese negre, visine si coacaze rosii, dublate de niste sub-tonuri condimentate. Gustul e armonios, catifelat, cu taninuri delicate si o aciditate fructuoasa ce invaluie tot palatul. Un Pinot Noir tipic, foarte frumos construit, elegant, fara impresii rustice.

De cumparat, acest Pinot Noir 2009 de la Pannonhalmi Apátsági Pincészet cred ca se mai poate gasi, in reteaua de magazine Bortarsosag din Ungaria, la pretul de 3550 forinti.

Adaugă un comentariu

*

*