young LILIAC 2012, Liliac

Intalnirea unui vechi prieten, fost coleg de facultate, partas la multele aventuri si fapt de vitejie “ale tineretii” e intotdeauna un prilej de bucurie si reprezinta un motiv cat se poate de bine intemeiat pentru a deschide cateva sticle de vin. Am deschis seara si povestile cu un vin tanar, lejer si direct – young LILIAC 2012.

Vinul e produs de amb Wine (aka Liliac) in arealul Lechinta, din amestecul a doua soiuri de struguri – Muscat Ottonel si Neuburger. Daca vinuri obtinute din Muscat Ottonel am mai baut, ei bine nu acelasi lucru il pot spune despre Neuburger. Neuburger e un soi de strugure alb, originar din Austria, care insa a existat in podgoria Lechinta cu mult inainte ca austriecii de la amb Wine sa ajunga aici. Neuburger a aparut ca o incrucisare naturala intre Roter Veltliner si Sylvaner.

Young LILIAC are o culoare galben-verzuie, proaspata. Racit usor, din pahar sar arome de flori de soc, fructe citrice si usoare note aromat-dulcege. In gust e lejer, citric, cu aciditate sprintata, proaspata si un nivel de alcool de doar 12.5%, care-l face sa se duca pe gat cu o viteza de speriat. Nu cred c-am trecut bine de “Ce mai faci? Ce mai e nou prin Cluj?” ca am si golit sticla.

young LILIAC 2012 costa 30 de lei si il puteti cumpara de pe comenzi-sampanie.ro.

Adaugă un comentariu

*

*