Hedonism Wines

Am o gramada de motive sa ajung la Londra in viitorul apropiat. N-o sa insir aici toata lista de motive ci doar pe doua dintre ele, cele mai recente. Primul e unul personal si e legat de faptul ca doi dintre cei mai buni prieteni de-ai mei s-au mutat in cursul anului trecut in orasul cunoscut si sub numele de The Smoke. Al doilea e legat de un magazin de vinuri absolut fabulos deschis in inima Mayfairului in toamna anului trecut: Hedonism Wines.

hedonism-logo

Inainte sa las fotografiile sa vobeasca de la sine cred ca e necesara o scurta prezentare. Magazinul apartine lui Yevgeny Chichvarkin, un multi-milionar rus, in varsta de 38 de ani, care-a facut avere la sfarsitul anilor 90 si inceputul anilor 2000 vanzand telefoane celulare in statele fostei URSS. Ajuns in Marea Britanie in 2008 Yevgeny si-a propus doua lucruri: sa transforme Hedonism Wines in cel mai bun magazin de vinuri din lume si sa protesteze impotriva presedintelui Vladimir Putin.

Hedonism Wines e mai mult decat un simplu magazin de vinuri, e un spatiu expozitional al celor mai mari vinuri ale lumii. Exponatele, in numar de peste 6000, sunt atent selectate de Alistair Viner, ce a lucrat timp de 16 ani pentru casa de licitatii Harrods ca si achizitor de vinuri si tarii. Dintre numele sonore existente in oferta Hedonism Wines merita mentionata colectia completa Château Mouton Rothschild 1945 – 2004, exorbitantul Penfolds Kalimna Block 42 Cabernet Sauvignon 2004 care se vinde cu 120.000£ sau o sticla imperial (600 cl) de Petrus 1982. Dar asta nu inseamna ca nu veti gasi si vinuri la preturi rezonabile, precum cateva vinuri din Languedoc-Roussillon, la pretul de 14.90£ si 18.80£.

Deocamdata asta ar fi de spus despre Hedonism Wines. Promit sa revin dupa ce voi fi ajuns sa ii trec pragul…

hedonism-wines-glasses

Foto credits: hedonism.co.uk howtospendit.ft.com livejournal.com

Adaugă un comentariu

*

*