my Fin Bec

Pentru ca azi e vineri, v-am pregatit o postare din categoria Adv, Arh & Dsgn. Pentru ca azi e 16 noiembrie, ziua mea de nastere, am sa va invit sa “gustati” dintr-o forma artistica controversata, dar foarte draga mie: graffiti. Pe scurt, azi va prezint proiectul my Fin Bec.

Yvo Mathier, proprietarul cramei Cave Fin Bec aflata in regiunea Sion din sudul Elvetiei, e un tip pasionat de arta contemporana si graffiti. Atat de pasionat, incat si-a dorit ca cei mai tari 8 grafferi din lume sa vina la la el crama si fiecare sa “dea” un “canvas”.

In mod “traditional” un canvas e o bucata de placaj / OSB pe care grafferii dau un “piece”. Pentru proiectul my Fin Bec canvas-ul a fost creat din 84 de cutii de lemn, folosite pentru livrarea si depozitarea sticlelor de vin. Astfel, au fost create 8 canvas-uri, pe care cei 8 grafferi au trebuit sa dea un “piece”, care sa reprezinte interpretarea lor artistica a oricarui vin din colectia my Fin Bec.

Faith 47 (Africa de Sud), Askew 1 (Noua Zeelanda), Mode 2 (Marea Britanie), Revok 1 (USA), TRD 1 (Elvetia), Demes (Elvetia), Esow (Japonia) si Jasm (Elvetia) au avut la dispozitie o zi (24 h) pentru a creea fiecare cate un canvas, care ulterior a devenit imaginea unei etichete apartinand vinurilor din colectia my Fin Bec. Un vernisaj al expozitiei cu cele 8 lucrari a marcat finalul proiectului.

Mai jos aveti un fragment din documentarul de 10 minute, realizat de Chris Courtney si Alice Dison despre proiectul my Fin Bec.

foto: finbec.ch

Adaugă un comentariu

*

*