Seara italiana cu vinurile Unicom Production @ Kings Land, Ineu de Cris

Ma aflam pentru a patra oara pe driving range-ul complexului de golf Kings Land din Ineu de Cris, de langa Oradea. Mai incercasem miscarea de swing si cu alte ocazii, doar ca de data asta incepusem sa lovesc mingile destul de bine… Genunchii usor indoiti, spatele drept, bratele relaxate… Incepuse sa-mi placa. Bine, nu chiar atat de mult incat sa-mi fac abonament…

Exercitiul acesta se intampla intr-o seara de vineri, in urma cu cateva saptamani, inainte de a lua parte la o cina cu specific italian co-organizata de CCCV Millesime la complexul Kings Land. In cadrul cinei, celor patru feluri de mancare (salata caprese, caneloni, tagliata si ciocolata neagra) le-au fost asociate patru vinuri produse de Unicom Production.

Despre Unicom Production, pe scurt: o companie infiintata in 1999, avand in exploatare 68 de hectare de vita-de-vie in comuna Ceptura din regiunea viticola Dealu Mare. N-o sa-i gasiti in hypermarketuri, politica producatorului fiind aceea de a-si distribui vinurile exclusiv in magazinele de specialitate si in restaurante.

Pana acum n-am inteles si nici reprezentantul lor de vanzari (d-na Sorina Garcea) n-a reusit sa-mi explice de ce Unicom Production nu are un site pe care sa fie prezentate toate vinurile pe care le produce, nu doar cele apartinand brandului Davino. Ne-ar fi si noua, consumatorilor, mai usor sa ne orientam in alegerea vinurilor.

N-o sa insist asupra: preparatelor culinare – care au fost OK, dar nu din cale-afara de reusite, ospatarilor – care nu stiu sa deschida si sa serveasca in mod corect un vin, decalajului – intre servirea vinului si servirea felurilor de mancare… pentru ca asta ar insemna sa ma enervez din nou si sa ma intreb cum se poate ca la un restaurantul unui complex, cu oaresce pretentii, care include club de golf, manej, lac de pescuit, sa lucreze un personal cvasi-calificat. Asa ca o sa-mi concentrez atentia asupra vinurilor servite.

Faurar Alb de Ceptura 2011
Un cupaj de Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling Italian, apartinand gamei entry-level Faurar. Nasul se deschide cu arome vegetale urmate de adieri florale si de niste tuse usor aromatice (pe care le suspectez ca ar proveni de la o macerare peliculara a strugurilor de Sauvignon Blanc – ok, sper ca n-am fost foarte tehnic). Gustul e proaspat, cu o aciditate ceva mai ridicata, ce se simte in mijlocul palatului si un post-gust amarui. L-am servit alaturi de salata caprese.

Ceptura Alb 2011
Un cupaj 50%-50% de Sauvignon Blanc si Feteasca Alba, din gama Ceptura, vinul avand insa un puternic caracter de Sauvignon Blanc, cu note floral-aromatice (flori de soc si miere de salcam) destul de intense. In gust se sime un corp usor supra-dimensionat pentru structura conferita de aciditatea pe care o are. A ajuns intr-un final langa o portie de canneloni.

Faurar Rosu de Ceptura 2010
Un cupaj clasic de Dealu Mare, obtinut din Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon, destul de deschis in exprimare, cu arome de fructe de padure: coacaze negre, afine dar si niste note condimentate de piper verde. Gustul e plin, cu o aciditate placuta, completata de taninuri picante. Un vin rosu usor de inteles si usor de baut. A asteptat in pahar dupa o portie de tagliata.

Ceptura Rosu 2009
Un cupaj reusit de Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra cu nas bogat in arome de fructe negre: prune uscate si coacaze negre, carora li se adauga si niste note interesante de tutun si cafea. Gustul e barbatesc, cu taninuri hotarate, cu aciditate reliefata si post-gust condimentat. N-a mers rau cu ciocolata neagra.

Per ansamblu, vinurile din gamele inferioare ale celor de la Unicom Production sunt destul de usor de baut, incadrandu-se in categoria vinurilor de toate zilele, de baut “after-work” sau langa preparate culinare fara prea mari pretentii.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Seara italiana cu vinurile Unicom Production @ Kings Land, Ineu de Cris | Wine Events

Adaugă un comentariu

*

*