Carapace Winery

E vineri dupa-amiaza si cred ca toata lumea de abia asteapta sa ajunga la o terasa si sa se racoreasca cu un pahar de rose. Inainte de a va inchide PC-urile si laptop-urile si de a va bucura de ultimele zile de vara va propun o portie de Adv, Arh & Dsgn. Azi despre proiectul cramei Carapace.

Carapace este cea mai recentă realizare dintr-un proiect ambitios apartinand familiei Lunelli (proprietarii domeniului viti-vinicol Cantine Ferrari) inceput in urma cu mai bine de 10 ani. În 2001, fascinati de terenurile antice si mistice ale Umbriei si de un vin extraordinar de puternic si cu o durata de viata destul de lunga realizat in aceasta zona – Sagrantino, familia Lunelli achiziioneaza Tenuta Castelbuono, un domeniu de 30 de hectare de vită de vie aflat în comunele Bevagna si Montefalco.

Proiectul presupurea construirea unei noi crame, iar familia Lunelli ii incredinteaza proiectul lui Arnaldo Pomodoro. Artistul a acceptat cu entuziasm provocarea iar după prima vizta la fata locului si-a imaginat deja proiectul.

“Am avut ideea de a creea o forma care se aseamana cu o broasca testoasa, simbol al stabilitătii si longevitate, iar carapacea ei reprezintă uniunea dintre pământ si cer.” – Arnaldo Pomodoro.

Crama Carapace este de fapt o cupola mare, acoperită cu cupru, cu o serie de fisuri de suprafată în armonie cu brazdele din peisajul înconjurător. Realizarea cramei a durat sase ani si a implicat atat activitatea unui veritabil atelier renascentist condus de Arnaldo Pomodoro cat si expertiza arhitectului, Giorgio Pedrotti, ce a pus la punct aspectele tehnice.

Adaugă un comentariu

*

*