Printre Frunze de 1 Mai

De 1 Mai n-am ieşit ca tot omul la mici şi bere, ci am dat o tură prin natură cu un prieten de-al meu şi cu două Frunze-n spate. Să ne înţelegem, e vorba de două sticle de vin din gama Frunza, de la Cramele Recaş. Am zis că nu merită să ne complicăm cu ceva mai sofisticat la o astfel de ieşire. Dar să vă spun cum au fost vinurile, că doar asta aşteptaţi, nu?

Primul pe listă e Fetească Regală Frunza 2011. Culoarea este gălbui foarte pal, cu puternice tente verzui (nici nu putea fi altfel, noi fiind înconjuraţi de pădure). Olfactiv aduce note florale (soc, salcâm) şi fructate (mere verzi, piersici tari) dar şi ceva tente ierboase şi mieroase. În atac, gustul e dulce-acrişor, cu o aciditate moderată de restul de zahăr (e demisec), foarte moale, democratic, cu o notă amăruie pe final şi o astringenţă ce-l face răcoritor şi tonic. Aromatic dă impresii asemănătoare cu cele pe care le-am simţit adulmecându-l, în plus simţindu-se nişte note de agrişe şi corcoduşe semicoapte. Alcoolul de 12,5% e foarte bine integrat; nici nu se simte.

După ce vinul s-a mai încălzit – da, l-am dus rece ca gheaţa – au apărut nişte tente tare faine de peltea / compot de gutuie.

O afacere foarte bună la cei 10,59 lei cât costă.

Feteasca Regala Frunza 2011

Al doilea vin cu care ne-am delectat a fost Cabernet Sauvignon Frunza 2011. De o culoare roşie strălucitoare, vinul ne întâmpină cu note faine de magiun, vişine amare şi/sau uscate şi lemn dulce. Gustativ, vinul e dulceag, cu o aciditate excelentă, iar pe final taninii fermi dar dulci preiau poziţa. Aromatic revin magiunul, prunele uscate şi vişinele (sau sâmburii de vişine?), alături de note elegante de vanilie şi lemn.

Un vin evident baricat, deşi nu scrie nimic pe etichetă. Poate e doar parţial – bănuiala mea e că l-au cupajat cu un vin baricat din anul anterior. În fine, e un vin plăcut, un best buy în clasa lui de preţ: 10,59 lei.

Later edit: La a doua degustare, baricul mi s-a părut mai puţin evident, dar ceva ceva tot există. De asemenea, mi s-a părut că alcoolul de 14% iese puţin din corp, dar în continuare cred că e un vin foarte bun la preţul său.

Adaugă un comentariu

*

*