Cuvee Visan 2010, Gramma

În tren. Într-un amărât de tren personal Timişoara-Oradea, în drum spre casă de la Vinvest. Şi ce ne-am mai distrat de contrastul dintre eleganţa acestui vin şi modestia – ca să nu-i zic altfel – locului în care l-am savurat!

Am primit această sticlă (printre altele) de la managerul Gramma, Marian Olteanu, tocmai când plecam de la Vinvest. Vinurile acestui producător m-au impresionat pozitiv şi la degustări, unde am avut ocazia să încerc vreo patru sortimente.

Cuvee Vişan 2010 face parte din gama premium a producătorului moldovean, care cuprinde soiurile Fetească Regală, Fetească Albă şi Aligote şi are o poveste interesantă în spate. Anul 2010 a fost un an foarte păcătos iar cei de la Gramma au decis să nu mai îmbutelieze cele trei soiuri separat, ci să creeze un cupaj din acestea. Şi le-a ieşit un cupaj elegant, un vin perfect echilibrat, cu note exotice şi de fructe coapte, aromate, de vară, totul contrabalansat de o aciditate vioaie care-i dă prospeţime, chiar şi atunci când temperatura vinului creşte. Finalul e tonic, cu o astringenţă plăcută, fină. Un vin foarte prietenos, uşor, cu alcool potrivit în zilele toride de vară (12%).

Preţul vinurilor din această gamă variază undeva între 30 şi 40 de lei.


2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Vinvest 2012 in notitele unui amator, de vinuri | Printre Vinuri

  2. Pingback: Degustare Gramma @ Enoteca Millesime, Oradea | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*