In timp ce ne intoarceam din vacanta de iarna, petrecuta in regiunea Salzakammergut din Austria, am decis sa facem un mic popas si sa parasim pentru ceva mai bine de o ora autostrada M1, ce leaga Viena de Budapesta. In apropierea orasului maghiar Gyor, am virat dreapta spre Pannonhalma si dupa 13 km ajungeam la restaurantul Viator. Oprirea nu era tocmai intamplatoare. Descoperisem restaurantul Viator in luna mai a anului trecut, la inceputul calatoriei prin tarile din Mittel Europa, fiind impresionati inca de la inceput atat de arhitectura si design-ul restaurantului, cat mai ales de calitatea preparatelor culinare si a vinurilor produse de crama Pannonhalmi Apátsági Pincészet.
Desi scurt – meniul contine 4 aperitive, 4 supe, 11 feluri principale si 4 deserturi – nu a fost foarte usor sa ne hotaram ce sa comandam pentru ca incepusem sa salivam doar la citirea titlurilor. Natural born hedonists!
File de somon si risotto cu sfecla rosie, salata si ulei de arahide langa care am asociat un pahar de Rose 2010, Pannonhalmi Apátsági Pincészet – cupaj de Pinot Noir, Merlot si Cabernet Franc.
Friptura de cod negru (butterfish) cu tagliatelle, sos de ciuperci de padure (funghi porcini) si rosii uscate.
Piept de pui prajit in pesmet cu piure de cartofi cu legume verzi si sos de curry.
La desert am ales un mousse de caramel cu portocale.
Felie de tort de branza (cheesecake) cu fructe si inghetata de fistic.
Felie de tort de ciocolata cu pere si înghetata de nuci.
Trebuie sa ma credeti pe cuvant ca au incantat papilele gustative in aceeasi masura in care fotografiile va incanta retina.
Sper ca am fost indeajuns de convingator incat sa va determin ca la urmatorul drum inspre sau dinspre Viena sa va abateti, daca timpul va permite sa luati masa la restaurantul Viator din Pannonhalma.
Pingback: Haustus 2010 & Tramini 2010, Pannonhalmi Apátsági Pincészet | Printre Vinuri
frumos restaurant, frumoasa mancare. l-am notat.
Pingback: Pinot Noir 2009, Pannonhalmi Apátsági Pincészet | Printre Vinuri