VinCE Magazin, Zwack Maximilian si Nyakas Aligvárom 2010

Dupa ce sambata trecuta am participat la Bor, mamor… Benye 2011, duminica am luat drumul autostrazii 3 si in doua ore jumate ajungeam in Budapesta. Obiectivul principal: Sziget Festival 2011. Dar nu despre nebunia si frenezia festivalului ce se desfasoara de cativa ani buni pe insula Obudai vreau sa povestesc acum ci despre ce “bunatati” am descoperit.

2. Zwack Maximilian Spirit of Tokaj. Un distilat de vin pe care il descoperisem in urma cu cateva luni, in timpul campaniei de promovare sustinuta de compania Zwack la Debrecen cu ocazia concertului lui Eric Trufazz. Zwack Maximilian Spirit of Tokaj se obtine prin distilarea vinurilor de tip Szamorodni obtinute in zona Tokaj, ca mai apoi sa fie aromatizat cu flori de tei si ulterior invechit in butoaie de stejar. Servit cu gheata elibereaza arome de flori de tei, miere de salcam, gustul fiind unul foarte placut, departe de agresivitatea caracteristica distilatelor de vin. O sticla de 0.5l a costat 2300 HUF, aproximativ 36 RON. 

3. Aligvárom 2010, Nyakas Pince. Un cupaj de Chardonnay, Irsai Olivér si Müller-Thurgau disponibil si in Romania prin intermediul importatorului Crama Noastra din Cluj-Napoca. Despre impresia pe care mi-a lasat predecesorul sau, Aligvárom 2009 am scris anul trecut, urmand ca in urmatoarele saptamani sa va povestesc si despre varianta din 2010 a acestui vin. A costat putin peste 1000 HUF, aproximativ 17 RON.

Adaugă un comentariu

*

*