Pinot Noir Vinul Cavalerului 2009, SERVE

Sa nu fi fost perioada rece de la sfarsitul lunii iulie as fi amanat deschiderea sticlei de Pinot Noir Vinul Cavalerului 2009 pentru la toamna. Nu ma asteptam ca in toiul verii sa am parte de acest intermezzo tomnatic cu dimineti racoroase si innorate, temperaturi scazute si ploi marunte si dese. Dar daca tot a venit de ce sa nu profit. Asa ca am lasat deoparte albele sprintare si rose-urile parfumate si l-am deschis.

Culoare rosie inchisa cu margini caramizii. Nasul mi s-a parut cel putin ciudat pentru Pinot Noir: usor condimentat (piper verde proaspat macinat) si cu o tenta de lemn de stejar proaspat taiat, insa fara vreo aluzie la baricare. Tipicitatea vine ceva mai incolo sub forma fructelor de vara usor acrisoare: cirese, visine si coacaze rosii. In gust se simt fructele amintite mai devreme, cu aciditatea caracteristica, ce lasa impresia unui vin cu constitutie mai degraba atletica, decat corpolenta. S-a integrat foarte bine in atmosfera autumnala a unei seri ploiase de iulie.

Pinot Noir Vinul Cavalerului 2009 produs de SERVE costa putin sub 20 de RON si se gaseste in mai toate retelele de hypermarketuri de la noi.

Adaugă un comentariu

*

*