Tong Magazine

Am descoperit Tong Magazine intr-un magazin specializat pe reviste de nisa aflat intr-un cartier boem din Berlin. Numarul pe care l-am rasfoit avea ca tema Rieslingul german si cuprindea articole pertinente despre tot ceea ce insemna soiul respectiv: terrroir, tendinte in vinificare, prognoze, ceva statistici si putina istorie. Dintr-ul total de 50, nici o pagina cu reclame. Probabil cea mai profesionista publicatie periodica de vin care mi-a cazut pana acum in mana. Si n-o spun doar eu. Frecventa de aparitii: 4 numere pe an. Pretul: 30 de euro. 

Hmm… Intre 2 Rieslinguri si 1 Muller Thurhgau de la magazinul de vinuri de pe strada alaturata si numarul 9 din Tong Magazine am ales sa cumpar vinurile. Inca nu stiu daca a fost alegerea potrivita – sticlele sunt inca nedeschise intr-un loc racoros si intunecat.

O parte din paginile oricarui numar al revistei se pot rasfoi si on-line pe tongmagazine.com pentru a va face o idee despre calitatea textelor si a celor care scriu pentru aceasta publicatie. Pentru cel mai recent numar aparut, 10, care are ca tema Bordeaux-ul, printre autori am descoperit nu mai putin de 3 Masters of Wine: Fiona Morrison, Benjamin Lewin si… Jancis Robinson (!). Dupa cum era de asteptat temele propuse sunt cat se poate de actuale iar abordarea e una profesionista.

Daca o gasiti intr-un boutique cu reviste cochete din vreo mare capitala europeana si nu simtiti lipsa a 30 de euro eu va recomand sa o cumparati.

Adaugă un comentariu

*

*