Uva uvam vivendo varia fit

In urma cu cateva saptamani, Crama Basilescu organiza pe facebook un concurs adresat utlizatorilor respectivei platforme de socializare, ce avea ca miza o sticla de vin si doua pahare inscripionate cu logo-ul cramei. Pentru a castiga premiul pus la bataie, participantii trebuiau sa dea cea mai apropiata explicatie a proverbului latin “Uva uvam vivendo varia fit”.

Dupa cateva cautari pe google, discutii cu colegii de birou si un strop de inspiratie de la zei am postat pe pagina de facebook a Cramei Basilescu urmatoarele: “Proverbul reprezinta o metafora pentru maturizarea omului. Simbolizat de boaba strugure, omul se “coace” (se maturizeaza) impreuna cu ceilalti oameni cu care traieste. Individul este influentat direct de catre evolutia celorlalti oameni din jurul lui si asemeni boabelor de struguri dintr-un ciorchine care ajung toate la “maturitate deplina”, el va ajunge la acelasi stadiu de dezvoltare impreuna si asemeni celor din jurului lui.”

Se pare ca celor de la Crama Basilescu le-o fi placut ce-am scris, ca altfel nu primeam zilele trecute via curier o cutie de lemn cu o sticla de Feteasca Alba Ancestral 2009 si doua pahare de vin cu logo-ul cramei.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Feteasca Alba Ancestral 2009, Crama Basilescu | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*