De unde poti cumpara un vin bun: Origine, Cluj-Napoca

Cu acest articol doresc sa incep o serie de articole dedicata prezentarii magazinelor de specialitate din Romania (pentru inceput din Ardeal) care comercializeaza vinuri de calitate, din game premium, super-premium, raritati si alte fineturi. De ce am ales sa fac acest lucru? Pentru ca e important ce vin alegi sa pui pe masa. Pe masa familiei dar si pe masa invitatilor la o intalnire de afaceri. Iar deocamdata, magazinele de specialitate sunt printre putinele locuri publice unde exista un personal cat de cat instruit care te poate ajuta si indruma spre alegerea unui vin potrivit.

Primul pe lista este localul Origine din Cluj-Napoca. Situat pe strada Motilor la nr. 111, spatiul s-a deschis oficial in mai 2008 si inca de la inceput si-a dorit sa imbine intr-un mod armonios doua universuri complementare: evenimentele culturale si degustarile de vin.

I-am trecut pragul sambata dupa-amiaza dupa ce am zarit intamplator in vitrina o sticla de Cono Sur 20 Barrels Limited Edition Sauvignon Blanc. “Ia sa vad ce vinuri mai au!” mi-am zis si nu am mai iesit decat dupa mai bine de o ora. Si asta nu pentru ca varietatea vinurilor sau a cartilor aflate pe rafturile magazinului Origine ar fi fost una atat de coplesitoare incat m-as fi pierdut in alegerea titlurilor, si nici pentru ca mi-as fi permis sa ma delectez cu vreo carte sau sa savurez un pahar de vin, ci pentru ca am descoperit oameni pasionati alaturi de care mi-a facut o deosebita placere sa povestesc despre vinuri.

Am avut bucuria sa stau de vorba cu Andreea Duminicioiu, managerul localului, despre evenimentele organizate de Origine pana acum, despre cum s-a facut selectia vinurilor disponibile la vanzare (magazinul este distribuitorul unic pe Transilvania a vinurilor Enira) dar si despre o parte din planurile de viitor (deschiderea in curand a unei cafenele).

P.S.: Localul Origine poate fi vizitat si on-line la www.origine.ro.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: De la Folclor la Jazz @ Social Club Origine, Cluj-Napoca | Printre Vinuri

  2. Pingback: Enira Reserva 2006, Bessa Valley | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*