Chardonnay 2009, Misiones de Rengo

M-am intalnit prima oara cu vinurile celor de la Misiones de Rengo in urma cu 3 ani, in cadrul unei manifestari organizate in Cetatea Medievala Oradea, manifestare denumita sugestiv “Festivalul Vinului”. Acolo i-am intalnit pe cei de la Vino Vero Oradea, care ofereau spre degustare celor prezenti un vin cu nume nou pentru mine la vremea aceea: Carmenere. Fructuos si corpolent, vinul se recomanda drept cel mai vandut vin chilian al anului 2007. Asa am inceput sa ma imprietenesc cu cei de la Vino Vero, al caror client am devenit in scurt timp.

Daca pana acum am incercat indeosebi vinurile rosii produse de Misiones de Rengo iata ca ultima duminica a lui iulie 2010 a adus la masa de seara un Chardonnay proaspat, din 2009. Un vin tanar, mineral, cu o usoara perlatie, cu arome de citrice si fructe estivale (caise, piersici), cu o aciditate buna, si un post-gust dominat de note amarui-tonice de grapefruit.

Se gaseste la pretul de 20 RON in reteaua Vino Vero / Vinexpert, si probabil si in lantul de hyepermarket-uri Real la acelasi pret.

Adaugă un comentariu

*

*