Ce să comanzi la MEATic Restaurant, Oradea

Au trecut mai bine de 2 saptamani de la deschiderea restaurantului MEATic din Oradea si probabil ca manati de pofta pe care ca v-am facut-o pe facebook si instagram cu fotografiile preparatelor din seara deschiderii (sau poate pur si simplu din curiozitate), unii dintre voi ati ajuns sa gustati din bunatatile gatite de Adrian Hadean si echipa lui la MEATic. Pentru toti ceilalti, care n-ati ajuns inca pe Delavrancea nr. 3 in Oradea (e adresa fostului restaurant Graf), treaba sta in felul urmator…

Avand in vedere ca restaurantul se numeste MEATic, va dati si singuri seama ca predomina prepratele din carne. E posibil ca si vegetarienii sa gaseasca ceva pe placul lor, daca pot trece fara sa fie oripilati, peste titlurile care pomenesc coaste, pulpe, ciolane, carnati gatite in fel si cum. In fond e vorba de mancare gatita incet (la slowcooker), sau afumata timp indelungat, dar si de pizza (din aluat cu maia, cu hidratare ridicata) coapta pe vatra, in cuptor de lemne.

Asadar, de cum deschideti meniul, trageti aer in piept si zaboviti un pic asupra antreurilor sau tapas-urilor. Musai sa comandati o portie de canapes cu porc copt incet, peste care sa turnati sosurile casei (dintre care musai sa-l incercati pe cel cu alune si curry), sau daca religia nu va permite, atunci o portie de crochete din obraz de vita servite cu ceapa caramelizata.

Here we go: pork, pulled pork! Piept de porc copt încet la #MEATicRestaurant #Oradea by @adihadean

A post shared by Bogdan Bocse (@printrevinuri) on

Dintre cele doua supe, o recomand pe cea din coada de bou cu razalai, pentru ca imi aminteste poate mai mult de gustul “supei de acasa”, decat o face supa crema de maduva afumata cu naut, porumb si mazare.

Mi-e foarte clar ca ajunsi la “categoria grea” va va fi foarte greu sa va hotarati: cocos pitic, pulpe de rata, coaste de vita sau de porc sau steak-ul de vita de Uruguay? Eu as pre-comanda, cu o zi inainte, o rata coapta intreaga (are undeva intre 2 si 3 kg), pe care apoi as imparti-o cu prietenii. Langa care as lua o salata din varza (suntem totusi in Bihor, nu?), dar nu orisicum, ci fermentata in suc de morcovi.

Pulpa de rață la #MEATicRestaurant #Oradea by @adihadean

A post shared by Bogdan Bocse (@printrevinuri) on

La desert, am doua recomandari cat se poate de autentice: papanasi fierti cu branza sau arany galuska. Eu zic sa le incercati pe ambele, pentru ca viata e prea scurta pentru a manca doar un sigur desert!

Arany Galuska la #MEATicRestaurant by @adihadean

A post shared by Bogdan Bocse (@printrevinuri) on

Din cate inteleg, saptamana aceasta, 15-22 mai, MEATic e inchis intrucat in Piata Unirii din Oradea are loc a doua editiei a Street Food Festival, la care sunt si ei prezenti.

P.S.

Am observat ca foarte multi dintre cei care ati fost la MEATic in cele doua saptamani de la deschidere, v-ati plans mai mult de servire si mai putin de mancare. HoReCa oradeana si nu numai, traverseaza o criza a personalului calificat, eu nu imi amintesc sa fi vazut vreodata atat de multe anunturi de angajare de ospatari (si uneori bucatari) lipite pe usile restaurantelor.

Adaugă un comentariu

*

*