Wine Club: Crama Basilescu X Liviu Chiorpec live cooking @ real,- wine boutique

Va povesteam in urma cu ceva vreme despre faptul ca real,- hypermarket a demarat o serie de evenimente intitulata Wine Club / Totul pentru gust, in cadrul carora clientii marelui magazin participa la o cina ce are loc intr-o zona special amenajata a hypermarketului, avand ocazia sa asocieze diferite preparate culinare gatite la fata locului cu vinurile din portofoliul unei crame sau al unui importator. Cu alte cuvinte, real,- hypermarket si-a asumat rolul de a-si educa clientii, pentru ca, nu-i asa, un client educat va alege sa cumpere produse de o calitate superioara (care teoretic sunt ceva mai scumpe).

Asadar, seria Wine Club / Totul pentru gust a continuat si in luna octombrie, avandu-i ca parteneri pe Crama Basilescu (reprezentati de Ovidiu Francu), care au oferit vinurile, pe neobositul Liviu Chiorpec, care a realizat “on the spot” preparatele culinare si pe Ladislau Kristof,  prezentator si responsabil cu buna dispozitie.

liviu-chiorpec-ladislau-kristoff-real-wine-boutique

Nu mai gustasem vinurile celor de la Crama Basilescu de ceva vreme, ba chiar eram curios ce se mai intampla cu crama din Urlati, dupa ce Gabi Lacureanu si ulterior Otilia Chirita au parasit rolul de vinificatori / enologi ai cramei. Din cate am inteles de la d-l Francu in prezent vinificator este Costin Costache, ce beneficiaza si de consultanta sotilor Armand si Adriana Kontek. In plus, am aflat ca de anul viitor conacul Basilescu va fi inscris in circuitul turistic, ceea ce inseamna ca va dispune si de locuri de cazare.

Revenind la eveniment, pe post de welcome drink a fost servit Rose Eclipse non-vintage, un cupaj de mai multe soiuri, cu care de altfel a fost si asociat primul fel al serii – caracatita cu cartofi la tigaie. Un plus de prospetime din partea vinului si asocierea ar fi fost perfecta.

liviu-chiorpec-live-cooking-cartofi

liviu-chiorpec-live-cooking-wine-club

liviu-chiorpec-live-cooking-caracatita

liviu-chiorpec-live-cooking-caracatita-wine-club

wine-club-cartofi-caracatita-real-wine-boutique

Au urmat doua vinuri albe: Sauvignon Blanc 2013 si Chardonnay, ambele din gama Ingeri din micul Paris intre care invitatii au trebuit sa decida perechea potrivita pentru pieptul de rata cu piure de mazare si fenicul caramelizat. Chardonnay-ul a fost ales cu majoritate de voturi.

liviu-chiorpec-live-cooking-piept-de-rata

liviu-chiorpec-live-cooking-piept-de-rata-wine-boutique

liviu-chiorpec-live-cooking-piept-de-rata-real-wine-club

wine-club-piept-de-rata-piure-mazare-fenicul

Piesa de rezistenta a fost asocierea dintre Feteasca Neagra Ingeri din micul Paris 2011 si o portie de coaste de porc la cuptor, care nu au mai apucat sa fie imortalizate de bune ce-au fost. Ultimul vin servit a fost Golem rosu 2011, care chiar daca nu se ridica la nivelul celui din 2008, s-a prezentat intr-o forma de zile mari, cu pretentii la categoria vinurilor rosii de top romanesti.

wine-club-real-wine-boutique

crama-basilescu-wines

Adaugă un comentariu

*

*