Wine Club: Crama Borha X Liviu Chiorpec live cooking @ real,- wine boutique Oradea

Nu-i mai intalnisem pe Roxana si Gonzalo de la Crama Borha de ceva vreme, iar pe Liviu Chiorpec il laudase Cosmin Tudoran in niste poze cu mancare-de-ti-lingi-degtele pe instagram, asa ca n-am stat prea mult pe ganduri saptamana trecuta cand am acceptat invitatia celor de la real,- hypermarket Oradea Episcopia de a participa la unul din evenimentele seriei Totul pentru gust! / Wine Club.

wine-club-real-wine-boutique

Inainte sa va fac sa salivati la pozele cu mancarea pe care ne-a gatit-o Liviu si sa va fac pofta cu vinurile spaniole servite de Roxana si Gonzalo cred ca e musai sa va spun care e treaba cu seria de evenimente Totul pentru gust! / Wine Club.

Totul pentru gust! este un concept creat cu scopul de a educa si a oferi participantilor la degustare o experienta completa care presupune prezentarea vinurilor de catre reprezentati ai cramelor din Romania sau ai importatorului pentru vinurile de import, si asocierea cu preparate culinare potrivite care sa sporeasca experienta senzoriala. Este un eveniment la care poate participa orice amator de vinuri in limita locurilor disponibile. / Wine Club este adresat doar membrilor clubului de vin initiat de Real si se adreseaza in mod deosebit celor din Horeca si cunoscatorilor.

the-wine-club-real-wine-boutique

O data cu participarea la acest eveniment am descoperit sectiunea noua de vinuri, destinata segmentului premium si hyperpremium 😉 denumita real,- wine boutique. Aceasta sectiune cuprinde o selectie foarte “smechera” de vinuri pe care de regula le gasesti (sau cel putin ar trebui sa le gasesti) intr-un magazin de specialitate. Va spun rapid cateva nume: Italia – Gaja, Ornellaia, Sassicaia, Luce, Biondi Santi, Quintarelli, Banfi etc; Franta – Dom Perignon, Billecart-Salmon, Angelus, Chateau d’Yquem, Le petit Cheval (Cheval Blanc); Spania – La Rioja Alta, Enate, Contador and so on… Adica un “Wall of Fame” al vinului. Daca sunteti din Arad, Oradea, Suceava si Constanta – singurele orase in care exista magazine real,- merita sa mergeti sa vedeti despre ce e vorba.

Seara a inceput cu degustarea unui ulei de masline importat de Crama Borha si cu un pahar de cava – Primus Brut Nature, Castell Sant Antoni.

primus-brut-nature-castell-sant-antoni

Am continuat cu urmatoarele vinuri si asocieri gastro-enologice:

Creveti trasi la tigaie & Rosado Cabernet Sauvignon 2014, Enate.

ulei-aromatizat

liviu-chiorpec-live-cooking

creveti-trasi-in-tigaie

creveti

rosado-2014-enate

Chardonnay 234 2014, Enate.

chardonnay-234-enate

Piept de rata cu chimichurri & Chardonnay en Barrica 2013, Enate.

piept-de-rata-in-tigaie

piept-de-rata-crocant

piept-de-rata-perfect

piept-de-rata-excelent

piept-de-rata

charonnay-baricca-2013-enate

Muschi de vita cu piure de mazare & Crianza 2010 Protos.

liviu-chiorpec-live-direct

muschi-de-vita

crianza-2010-protos

Vina Ardanza 2001 Reserva Especial La Rioja Alta.

roxana-ladislau-real-wine-boutique

vina-ardanza-2001-la-rioja-alta-sa

roxana-moholea-crama-borha

gonzalo-crama-borha

ladislau-real-wine-boutique

ioana-timofte

Mancare gustoasa – Liviu Chiorpec, maître, chapeau bas!, vinuri foarte bune – Vina Ardanza 2001 Reserva Especial a fost my favourite pick of the evening si peste toate a fost cu siguranta cea mai reusita seara petrecuta vreodata intr-un hypermarket. 😉

all-wine-club-real-wine-boutique

Adaugă un comentariu

*

*