Chardonnay Terra Romana 2014, SERVE

Nu sunt un fan al Chardonnay-ului. Probabil din cauza faptului ca nu sunt un fan al vinurilor albe maturate excesiv in barrique-uri de stejar, iar din pacate acest soi a avut de suferit de pe urma acestui tratament la care a fost supus in mod brutal as spune eu, de catre cei mai multi enologi. A fost o moda care s-a nascut peste Ocean si pe care foarte multi au adoptat-o fara discernamant, rezultatele fiind mai degraba niste infuzii cu miros si gust de parchet. Asadar nu mi se intampla foarte des sa deschid o sticla de Chardonnay. Iar cand citesc pe contraeticheta ca inainte de maturarea in butoaie de stejar un anumit numar de luni vinul si-a desavarsit atat fermenatia alcoolica, cat si cea malolactica tot in barrique-uri si vinul n-a apucat sa se rotunjeasca barem un an in sticla, parca am o strangere de inima. Intelegeti acum ce sentimente m-au incercat cand am scos dopul de pluta al unui Chardonnay Terra Romana 2014 de la SERVE.

Dupa ce-am mirosit si gustat primul pahar i-am dat dreptate celui care a zis celebra vorba de duh: “this is even better than the real thing”. In comparatie cu editia din 2012, cea de fata e ready-2-drink de pe acum, nu mai are nevoie sa-si consume tribulatiile interioare. Adevarul e ca mi-a placut Chardonnay-ul asta intr-atat incat am golit singur o sticla. Si asta ar trebui sa spuna multe lucruri… bune. Nu neaparat despre mine.

A very good 2014 #Chardonnay by SERVE #WinesofRomania

A photo posted by Bogdan Bocse (@printrevinuri) on

Miroase a fructe galbene bine coapte (banane, ananas si corcoduse) completate de izuri vanilate si note de unt gras. Gust cu corp plin, “onctuos” ar defini cel mai bine senzatia, ce pastreaza impresia placuta de fruct sustinuta de o aciditate foarte bine integrata. Simti ca are “lemn” dar acest detaliu face parte dintr-un ansamblu foarte atent construit. Frumoasa lucratura, domnu’ Rotarescu!

Costa 50 de lei pe clubulcavalerilor.ro.

Adaugă un comentariu

*

*