Riesling Sekt 2011 Brut, Wiengut Geiben

De o vreme incoace au inceput sa-mi placa tot mai mult vinurile spumante. Or fi de vina diminetile de sambata si duminica petrecute cu tot ce e mai bun de la Bollinger, Ruinart sau Moet & Chandon din cadrul ultimelor editii VinCE de la Budapesta? Se prea poate! Je ne sais pas! Insa nu e vorba doar de sampanii. Am dezvoltat un apetit aparte pentru vinurile spumante obtinute dupa metoda traditionala din Riesling. Let’s say you can buy me with a glass of Cremant d’Alsace! Yeap, I’m that cheap! Azi despre un spumant nemtesc – un sekt, brut, recolta lui 2011, din Riesling de la Weingut Geiben.

N-ati auzit de Weingut Geiben? Destul de rau! – vorba unei batrane din Chinteni. Data viitoare cand “importatorul” Florin Jeberian comanda vinuri de la crama asta nemteasca de pe Mosel, va dau de stire, ca sa nu ramana nimeni fara portia de Riesling. Crama are oaresce notorietate in online-ul romanesc: gasiti note de degustare ale vinurilor produse de Weingut Geiben in toata blogosfera de vin romaneasca, nu cred ca e vreun blogger care sa nu fi scris cel putin despre un vin de-al lor.

riesling-sekt-brut-2011-weingut-geiben

Nu stiu foarte multe date tehnice despre acest vin spumant, in afara de faptul ca e obtinut prin metoda traditionala, vintage 2011, 100% Riesling, 12.5% vol. alcool. L-am racit, l-am deschis, l-am turnat. Si ce sa vezi? O tornada de bule mici si fine a luat pe sus paharul Bormioli Perlage. Asa ceva nu cred c-am mai vazut la nici un vin spumant din cate am baut. Nasul a fost destul de proaspat, cu trimiteri spre zona de fruct verde, usor necopt. Nu-mi amintesc sa fi simtit note de autoliza, aluat de paine si alte asemenea. Gustul e savuros: aciditate cum imi place mie, prospetime, mineralitate + nenumarate bule mici si piscacioase care iti gadila gingiile. Ce sa mai, curcubeu pe cerul gurii!

O sticla de Riesling Sekt 2011 Brut de la Weingut Geiben costa 8.50 euro. Data viitoare imi comand 6. Sa fie!

Adaugă un comentariu

*

*