Domaine Ceptura Blanc 2013 Davino

Nu stiu cum e prin alte parti ale tarii, dar cel putin in Campia de Vest s-a instalat deja primavara. Bine, mai trebuie sa-i facem niste update-uri cu ghiocei, sa-i punem service-pack-ul echinoctiului de la sfarsitul lui martie, dar in principiu asta e. Cred ca am cam terminat cu iarna. Asa ca nu imi ramane altceva mai bun de facut decat sa pun niste pastravi intr-o folie de aluminiu, sa-i garnisesc cu lamaie, rozmarin, piper rosu si usturoi si sa-i dau la cuptor vreo 25 de minute, in timp ce o sticla de Domaine Ceptura Blanc 2013 de la Davino / Unicom Production se raceste in frigider.

domaine-ceptura-blanc-2013-davino

Domaine Ceptura Blanc e un cupaj de Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling Italian, despre care am aflat de pe noul site Davino ca “beneficiaza de doar 5% Sauvignon Blanc fermentat si maturat in lemn, restul fiind maturat in vase de inox timp de 8 luni.” Ca fapt divers, editiile anterioare, cum ar fi si cea din 2012, nu aveau in componenta vinuri care sa fi avut contact cu lemnul.

Culoare galben-verzuie. Nasul e marca inregistrata a Sauvignonului Blanc – agrise, iarba proaspat cosita, putin soc, note minerale (ceva sarat), ceva pipi (nu neaparat “du chat”), plus niste arome de fructe coapte nu foarte evidente. Gust cu aciditate buna (citric – amaruie), usor intepatoare, cu corp plin (suntem totusi in Dealu Mare), cu mineralitate (ceva calcaros, putin sarat). Post-gustul e placut, de durata medie, cu un twist fin, amarui. Ar mai rezista el cativa ani, dar timpul nu are rabdare. Mai ales cand pastravii inoata in el ca-n apa unui izvor de munte. Apropo, aduna cineva vinurile astea pentru o verticala?

De cumparat, Domaine Ceptura Blanc 2013 Davino se gaseste pe vindor.ro la 72 de lei.

Adaugă un comentariu

*

*