Enira 2007, Bessa Valley

Nu stiu cum arata la voi iarna in mijlocului lui ianurie, dar zilele trecute in Oradea era soare si termometrul indica undeva peste 10 grade Celsius. Mai trebuie sa apara ghioceii, sa-mi torn in pahar un Sauvignon Blanc si gata, am instalat cu succes primavara pe toate sistemele de operare. Noroc cu prognoza meteo care anunta ninsori si ceva temperaturi sub zero pentru zilele urmatoare. Caz in care n-ar strica sa aveti la indemana un vin rosu. Ceva cu “jammy fruits on the palate and velvety smooth tannins“.  De exemplu un Enira 2007 de la Bessa Valley, din Bulgaria.

enira-2007-bessa-valley

Acest cupaj de Merlot 75% Cabernet Sauvignon 15% si Syrah 10% a fost maturat in barrique-uri de stejar de un an (50%) si doi ani (50%). Probabil 1 an de zile. Asadar mai mult fr1uct, mai multa “micro-oxigenare” si mai putine arome colaterale din partea lemnului. Asa cum de altfel s-a si prezentat. Nas incarcat de gemuri de fructe negre si rosii (capsuni, mure, afine) completate de smochine, vanilie, scortisoara si ciocolata cu rom. Gust cu atac catifelat, cu corp plin, cu taninuri rotunde si final dulceag-amarui. Merge foarte bine cand afara e frig si in bucatarie se gateste ceva bun la cuptor – de exemplu o pulpa de curcan.

Din cate stiu eu, Enira 2007 de la Bessa Valley nu prea se mai gaseste in magazinele de specialitate, dar nu ar fi rau sa trimiteti un e-mail sau sa dati un telefon ca sa verificati, poate a mai ramas o sticla ratacita pe undeva.

Adaugă un comentariu

*

*