Odata ce gusti acest Cabernet Sauvignon din gama Terra Romana a celor de la SERVE s-ar putea sa iei din nou sticla si sa te asiguri ca ai retinut bine ce scria pe eticheta: Cabernet Sauvignon. Pai si atunci unde sunt taninurile narvase, unde e corpolenta, unde e caracterul salbatic al Caberenetului? Ei bine, daca esti mai cu bagare de seama vei gasi pe contra-eticheta o mentiune care ar trebui sa iti raspunda la aceste nedumeriri: IG Colinele Dobrogei.
Cei care l-ati intalnit pe Tovarasul Savulescu (chiar asa se prezinta mucalitul director comercial al SERVE) la diverse degustari sau targuri de vin ati fost informat de catre acesta de faptul ca pe langa plantatiile din Dealul Mare, cei de la SERVE detin/exploateaza si cateva hectare de vita-de-vie la Cogealac, in Dobrogea. Spre deosebire de cele din Dealu Mare – majoritatea vinurilor rosii din Dobrogea sunt mai catifelate, mai lejere si mai usor de baut si de inteles. Iar acest lucru il puteti constata nu doar in cazul acestui Cabernet Sauvignon Terra Romana 2011, ci si in cazul altor vinuri rosii de la diferiti producatori din Dobrogea: Crama Francu – Vifrana, WineRo, Murfatlar. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau…
Deschis si turnat in pahar fara alte pregatiri preliminare, pentru ca chiar nu e nevoie. Nas de fructe de rosii si negre de padure destul de coapte, precum si semne ale inceputului evolutiei vinului in sticla. Gust cu atac catifelat cu fructuozitate buna in partea de mijloc, cu corp mediu si cu taninuri rotunde si moi pe final. Post-gust mediu, ce aduce a fructe rosii coapte.
E un vin tipic pentru zona din care vine, insa nu cred ca are sanse in a-si duce la capat cu succes cei 10 ani de maturitate prognozati de catre producator… pentru ca se bea foarte usor, mai ales intr-o zi friguroasa de iarna.
Costa 33,84 de lei pe Clubul Cavalerilor.
Sursa foto: Clubul Cavalerilor