Revelatio 2013 Davino

Din capul locului va spun ca n-o sa aveti vreo revelatie divina dupa ce gustati din acest vin. Nici chiar dupa ce veti bea o sticla intreaga de Revelatio 2013 Davino. Imi pare rau sa va dezamagesc dar n-o sa se deschida cerurile, n-o sa vedeti vreo lumina orbitoare si nici nu veti auzi vreo voce care sa va spuna care este rostul vostru pe Pamant sau ce sa faceti cu viata voastra. In schimb puteti purta dialoguri introspective cu prieteni mai mult sau mai putin imaginari despre astfel de subiecte in timp ce gustati din acest vin. Sunt sigur ca veti ajunge la rezultate mult mai revelatoare.

revelatio-2013-davino
Inapoi cu picioarele pe pamant. Revelatio 2013 Davino produs de Unicom Production in podgoria Dealu Mare, arealul Ceptura, e un cupaj de Sauvignon Blanc si Feteasca Alba. Conform fisei tehnice, pentru Sauvignon Blanc s-au ales strugurii din cele mai bune parcele de pe plaiul Valea Gardului (plantatii cu varste de peste 30 de ani) dar si strugurii din plantatiile mai tinere (5-6 ani), intr-un final ajungandu-se la un raport de 70% + 30%. Dupa care mustul a fost fermentat cu drojdii selectionate + 3 luni de battonage pentru Sauvignonul Blanc.

Intr-adevar vinul poarta amprenta caracteristica a Sauvignonului Blanc: flori de soc, agrise coapte + ceva note vegetale fine si tente minerale. Insa, spre deosebire de alte vinuri obtinute din acest soi, exista ceva in profilul aromatic al acestui vin care il infraneaza de la a se manifesta “sauvage”. Si acelasi lucru se intampla si in gust: aciditatea e indeajuns de “intepatoare” incat pare extrem de agreabila, corpul plin nu e coplesitor, iar finalul lasa in gura o senzatie curata de prospetime. Nu mai vorbim de un Sauvignon Blanc salbatic si dominant (sau Arogant & Posesiv), ci de un Sauvignon Blanc imblanzit, strunit parca prin prezenta in cupaj a Fetestii Albe.

Revelatio 2013 Davino e (inca) un vin in care se vede efortul enologului Bogdan Costachescu de a acorda atentie la detalii, de a privi vinul ca pe mecanismul unui ceas, ce trebuie acordat sau reglat, pana cand toate piesele functioneaza in echilibru, pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Daca sunteti curiosi cum “ticaie” Revelatio 2013 Davino, il puteti achizitiona de pe vindor.ro la 89 de lei.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

  1. Pingback: Revelatio 2012 Davino | Printre Vinuri

Adaugă un comentariu

*

*