Pinot Noir Dealul Racoveanu 2009, Corcova

Mi-a placut. De la prima intalnire. Sa fi tot fost in urma cu 2 ani. Asa ca l-am luat acasa. Am vrut sa-l tin o vreme. Eram curios cum o sa arate peste ceva timp. Am deschis acum cateva zile sticla de Pinot Noir 2009 din gama Dealul Racoveanu, produs de Corcova, pana ce in cuptor se intampla un confit cu pulpa de gasca.

L-am deschis, l-am lasat sa respire in sticla cam o ora, la racoare. In pahar nasul are o oarecare maturitate, aduce a fructe rosii (cirese, visine, si parca si un pic de macese), condimente (piper rosu) si un inceput foarte frumos de buchet de invechire. In gust e catifelat, placut, cu corp light-mediu, cu taninuri marunte pe final, cu fruct rosu uscat in mijloc. Post-gustul e mediu-lung si pastreaza in el aroma fructelor rosii.

pinot-noir-dealul-racoveanu-2009-corcova

Mi-a placut foarte mult acest Pinot Noir. Cred ca e la apogeu, insa s-ar putea la fel de bine sa ma insel si sa se mentina la acelasi nivel  inca ceva ani. Cand l-am gustat pentru prima data, am spus mai multor prieteni ca e cel mai frumos Pinot Noir romanesc pe care l-am incercat. Nu cel mai bun, ci cel mai frumos. Si cred in continuare lucrul acesta.

Partea proasta e ca acest Pinot Noir Dealul Racoveanu 2009 nu prea se mai gaseste, pentru ca intre timp a aparut pe piata varianta din 2011. E posibil sa-l mai aiba pe marvin-wineshop.ro la 65 de lei.

Adaugă un comentariu

*

*